Tarih: 26.04.2024 11:24

Rize'li öğrenciler TÜBİTAK yarışmasından birinciliklerle döndüler

Facebook Twitter Linked-in

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finalinde yarışan ve Rize'yi temsil eden öğrenciler büyük başarılar elde ettiler.

Yarışmada Değerler Eğitimi alanında Havva Nur İpekoğlu Yetgin danışmanlığında olan öğrencilerden Neval Örücü, Mihrinisa Turhan "Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modeliyle Kökten Geleceğe Tekno Değerler" adlı projeyle bölge birinciliği, coğrafya alanında Havva Nur İpekoğlu Yetgin danışmanlığında olan öğrencilerden Furkan Tekiner, Şahin Utku Terzi "Yerden Göğe Temiz Çevre" adlı projeyle bölge üçüncülüğü, Değerler Eğitimi alanında Dr. Ebru Öner danışmanlığında olan öğrencilerden Zeynep Lina Caner, Melek Başaran "Fatih Sultan Mehmet ve Akşemsettin' in Değer Dünyasına Katkıları" adlı projeyle bölge birinciliği, matematik alanında Yalçın Sandalcı danışmanlığında olan öğrencilerden Ahmet Batu Kumbuzoğlu, Akif Sandacılar, Eren Ege İnce "Asal Çarpan Formatı: Şifrelemede Alternatif Bir Yaklaşım" adlı projeyle bölge  birinci olarak büyük başarı elde ettiler. 

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'de mesaj yayınlayarak öğrecileri başarılarından dolayı tebrik ederek, Türkiye finallerinde başarılar diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —