Rize'li öğrenciler TÜBİTAK yarışmasından birinciliklerle döndüler

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finaline katılan Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri yarışmadan üç bölge birinciliği ve bir üçüncülük ile döndü.

RİZE 26.04.2024 11:24:00 0
Rize

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finalinde yarışan ve Rize'yi temsil eden öğrenciler büyük başarılar elde ettiler.

Yarışmada Değerler Eğitimi alanında Havva Nur İpekoğlu Yetgin danışmanlığında olan öğrencilerden Neval Örücü, Mihrinisa Turhan "Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modeliyle Kökten Geleceğe Tekno Değerler" adlı projeyle bölge birinciliği, coğrafya alanında Havva Nur İpekoğlu Yetgin danışmanlığında olan öğrencilerden Furkan Tekiner, Şahin Utku Terzi "Yerden Göğe Temiz Çevre" adlı projeyle bölge üçüncülüğü, Değerler Eğitimi alanında Dr. Ebru Öner danışmanlığında olan öğrencilerden Zeynep Lina Caner, Melek Başaran "Fatih Sultan Mehmet ve Akşemsettin' in Değer Dünyasına Katkıları" adlı projeyle bölge birinciliği, matematik alanında Yalçın Sandalcı danışmanlığında olan öğrencilerden Ahmet Batu Kumbuzoğlu, Akif Sandacılar, Eren Ege İnce "Asal Çarpan Formatı: Şifrelemede Alternatif Bir Yaklaşım" adlı projeyle bölge  birinci olarak büyük başarı elde ettiler. 

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'de mesaj yayınlayarak öğrecileri başarılarından dolayı tebrik ederek, Türkiye finallerinde başarılar diledi.


Haber Kaynak : ESRA GENÇ

AFAD: İran, ülkemizden gece görüşlü arama- kurtarma helikopteri talep etti/ Fotoğraflar

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunu Samsun'da sahnelendi

Karabük'te hayvanlarını otlatmaya giden kişi ormanda ölü bulundu

Bolu'da, Türk rap müziği sanatçısı "Ceza" konser verdi

Pancar otu toplamak için çıktığı yaylada beyin kanaması geçiren kadını ekipler hastaneye ulaştırdı

Bursa'da, 4'üncü kattaki evinin balkonundan düşüp öldü

Datça'da 18 kaçak göçmen kurtarıldı

Ordu'da Gençlik Yürüyüşü düzenlendi

İnegöl'de, devrilen motosikletin sürücüsü 6 saat sonra hastanede öldü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Bursa'da konser veren Haluk Levent, sevenlerini coşturdu