Tarih: 21.09.2024 14:12

Rizeli Yazar Emin Ali Kalcıoğlu, "Sandıkçı Şükrü" İle Okurlarıyla Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Rizeli şair ve yazar Emin Ali Kalcıoğlu, yeni eseri "Sandıkçı Şükrü"nün tanıtımını Rize Merkez’deki Bizum Kitap Kafe'de düzenlediği imza günüyle gerçekleştirdi. Etkinliğe CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak da katılarak destek verdi.

Kalcıoğlu, imza gününde okuyucularıyla kitabının yazım süreci ve ilham kaynakları hakkında bilgi verdi. İlk kitabı "Nego"da çocukluk anılarını ve Rize’nin doğal güzelliklerini şiirsel bir dille aktaran yazar, "Sandıkçı Şükrü"de ise Kurtuluş Savaşı Gazisi olan babasından ve yerel tarihten esinlenerek kaleme aldığı kahramanlık hikâyesini anlattı. Sandıkçı Şükrü’nün kimilerine göre bir kahraman, kimilerine göre ise bir eşkıya olarak tanındığını belirten Kalcıoğlu, bu tarihi figürün gerçeklerini genç nesillere aktarmak istediğini vurguladı.

Kalcıoğlu, eserinin tarihe dayalı bir yaşam öyküsüne odaklandığını ve halk tarafından çok sevilen Sandıkçı Şükrü’nün, Zülfi Livaneli’nin "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" şarkısına da ilham verdiğini ifade etti. Ayrıca, Rize’nin kültürel birikimlerini koruma çabasını sürdürdüğünü ve dağcılık sporu sayesinde doğa ile bağlarını kuvvetlendirdiğini dile getirdi.

Etkinlik, Rize’deki edebiyat dünyası ve kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekerek sona erdi. Kalcıoğlu, yazı serüvenine ilham veren dostları ve okuyucularıyla buluşmaktan duyduğu mutluluğu da paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —