Tarih: 16.09.2023 19:30

Rizespor, Konya'da yeni transferleriyle güldü!

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, yeni transferleri Gustavo Sauer ve Adolfo Gaich'in golleriyle sahadan galip ayrıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi ekip, Uğurcan Yazğılı'nın 34. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Rizespor'un 87. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Gustavo Sauer, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skorda eşitliği sağladı.

Mücadelenin 90+3. dakikasında Jonjo Shelvey'nin orta sahadan savunma arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Adolfo Gaich, kaleci Bernardoni'yi de çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve Rizespor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Rizespor 10 puana yükselirken maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Konyaspor ise 8 puanda kaldı.

Rizespor'un galibiyetinde yeni transferleri Gustavo Sauer ve Adolfo Gaich'in önemli rolü oldu. Sauer, 87. dakikada attığı penaltı golüyle skoru eşitlerken, Gaich ise 90+3. dakikada attığı golle maçın skorunu belirledi.

Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Sivasspor'la karşılaşacak, Konyaspor ise Ankaragücü'ne konuk olacak.

Haberin detayları:

Analiz:

Rizespor, Konyaspor karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan galip ayrıldı. Karadeniz ekibi, yeni transferleri Gustavo Sauer ve Adolfo Gaich'in golleriyle önemli bir galibiyet elde etti.

Sauer, 87. dakikada attığı penaltı golüyle skoru eşitlerken, Gaich ise 90+3. dakikada attığı golle maçın skorunu belirledi. İki oyuncu da Rizespor'un galibiyetinde önemli rol oynadı.

Bu sonuçla birlikte Rizespor, Süper Lig'in lideri oldu. Karadeniz ekibi, maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —