Tarih: 23.09.2023 08:17

Rizespor, taraftarına yeniden heyecan verdi

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı İbrahim Turgut, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve yönetim kurulu üyeleri, Çaykur Rizespor Tesislerinde düzenledikleri basın toplantısında, yeni sezon hazırlıkları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Turgut, 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lige dönmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hayallerimizin ilk aşamasına büyük bir çaba sarf ederek ulaştık. Göreve geldiğimizde gerçekleştirdiğimiz birlik beraberlik yürüyüşünün ne kadar önemli bir adım olduğunu bugün daha da net anlıyoruz. O gün bizimle birlikte yürüyen Rizeliler kadar işi nedeniyle aramızda olamayanların da desteğini hep hissettik. Onca zorluğa rağmen yeniden Süper Lige dönebilmenin en önemli etkeni güçlü dayanışmamız olduğunu belirtmeliyim. 1 yıl aradan sonra şampiyon olmanın sevincine kapılmadan acilen çalışmalarımıza başladık. Çünkü üstlenmiş olduğumuz görevin ne denli büyük sorumluluk taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle bir dakika bile boşa geçirmeden çalışmalara devam ettik." dedi.

Transfer süreci

Turgut, yeni sezon öncesi transfer politikaları hakkında da bilgi vererek, "Amacımız yeni bir kadro kurarken geleceğin takımını da oluşturmaktı. Bizim ve hocamızın ortak kararı, takıma çok yönlü katkı sağlayacak transferler yapmaktı. Çeşitli araştırmalar sonucu transfer etmeye karar verdiğimiz oyuncuların tamamını hocamızın onayını alarak gerçekleştirdik. Bize önerilen birçok futbolcuyu da hocamızın onayı olmadığı için transfer etmedik. Yönetim olarak çok iyi bir süreç geçirdik. Yönetim adına görev yapan transfer komitemiz, hocamız büyük emek sarf etti." dedi.

Genç kadro

Turgut, takımlarının Süper Ligin en genç takımı olduğunu belirterek, "Bizim önceliğimiz bilinen isimlerden ziyade geleceğimizi oluşturacak genç yetenekleri de takıma kazandırmaktı. Başarıya aç aynı zamanda dünya çapında yetenekli oldukları kabul görmüş isimlere yöneldik. Kadromuza kattığımız genç oyuncuların gelecekte Rizespor’a çok yönlü katkı sunacağına inancımız tamdır. Genç isimlerin yanına tecrübeli isimleri de kattık. Transfer sürecinde birçok kez Avrupa takımlarıyla yarıştık. Geride bıraktığımız 5 haftalık süreçte takımımızın göstermiş olduğu performans bizleri mutlu etmektedir. Biz bu yıl kurduğumuz takımın uzun yıllar Rizespor’a iskelet kadro oluşturacağına inanıyoruz." dedi.

Vali Baydaş'tan destek çağrısı

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise, sporu okullara yayacaklarını belirterek, "Sporun gençlere aşılanması için okullarda spor kulüpleri kuracağız. Bu kulüpler Rizespor'un alt yapısını oluşturacak. Takımımız lige iyi başladı. Bir hafta boyunca takımın genel durum kritiği yapılmakta. Şehri destek vermeye davet ediyorum." dedi.

Rizespor taraftarından destek

Çaykur Rizespor'un yeni sezon öncesi yaptığı transferler ve gösterdiği performans, taraftarların da beğenisini kazandı. Taraftarlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, takıma desteklerini ifade ettiler.

Rizespor'un yeni sezonda başarılı olması için taraftarların desteğinin önemli olduğu bir gerçek. Taraftarlar, takımlarını statta yalnız bırakmayarak, onlara moral ve motivasyon kaynağı olacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —