Tarih: 20.08.2024 13:19

Rize'ye Yeni Bir İmam Hatip Ortaokulu Kazandırıldı: Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu

Facebook Twitter Linked-in

 

Merkez Müftü, Gündoğdu ve çevre mahalle ve köylerindeki öğrencilerin eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, Rize merkeze bağlı Engindere Mahallesi'ndeki Mesleki Eğitim Merkezi'nin bir bölümünde hizmet vermeye başladı.

Okulda 5. sınıflarda İngilizce ağırlıklı eğitim verilirken, 6, 7 ve 8. sınıflara da öğrenci nakli kabul edilecek. Bu sayede öğrenciler hem dini bilgilerini pekiştirecek hem de günümüz dünyasının gerektirdiği yabancı dil becerisini kazanacaklar.

Okulun ismi, Türk edebiyatının önemli şairlerinden Nuri Pakdil'den alındı. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, okulun bölgedeki öğrenci ve velilerin talepleri doğrultusunda açıldığı ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, kapsamı itibarıyla İslampaşa, Çorapçılar, Hamzabey, Engindere, Taşlıdere, Hamidiye, Gündoğdu, Dağınıksu mahalleleri ile Taşlık, Kurtuluş, Akpınar, Akarsu, Pekmezli, Pazarköy, Dörtyol köylerindeki öğrencilere hizmet verecek.

Kayıt yaptırmak isteyen veliler, okul müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler.

Bu yeni okulun açılmasıyla birlikte, Rize'de imam hatip ortaokullarına olan ilgi ve talebin bir kez daha arttığı gözlemleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —