Tarih: 14.09.2023 18:26

RTEÜ ve TGD, Rize'de A'dan Z'ye Endoskopik Ultrasonografi Eğitimi Düzenleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, RTEÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD), 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Rize'de "A'dan Z'ye Endoskopik Ultrasonografi (EUS)" etkinliği düzenleyecek.

Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilecek etkinlikte, alanında uzman konuşmacılar tarafından EUS'un temelleri, tanı ve tedavi uygulamaları hakkında teorik ve pratik eğitimler verilecek.

Etkinlikte ele alınacak konular arasında şunlar yer alıyor:

Etkinliğin son bölümünde ise, "Ultrasonografi Terminolojisi ve Tekniğine Hızlı Bakış", "Klinisyen Olarak Abdominal Ultrasonografiyi Akılcı Kullanmak", "İBH'de Ultrasonografi ve GENİUS (Gastroenterologlar İçin İntestinal Ultrasonografi) Projesi", "İBH'de Yeni Tedaviler: JAK İnhibitörleri" ve "Ultrasonografi Başında Uygulamalı Eğitim" başlıkları altında Abdominal Ultrasonografi Kursu düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında, Karadeniz Bölgesi'nde sayılı hastanede bulunan endoskopik ultrasonografi cihazı, yeterli eğitim ve tecrübe sonrasında RTEÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında hastaların tetkik ve tedavisinde kullanılmaya başlanacak.

Etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından gastroenteroloji uzmanları ve asistanları katılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —