Tarih: 07.05.2024 09:50

RTEÜ'de 2. Ulusal Öğrenci Kongresi düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 2. Ulusal Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi.

Programın açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.

Diş Hekimliği Fakültesi tanıtım filmi gösteriminin ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı tarafından açılış konuşmaları yapılarak kongrenin hayırlı olması ve verimli geçmesi temennisinde bulunuldu.

Organizasyona katkı sağlayan sponsorlara plaket takdiminin ardından tören, RTEÜ folklor ekibinin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

03-04 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrenin bilimsel programında, farklı konu ve konuşmacıların söz aldığı oturumlar yapıldı.

Oturumlarda, Önleyici ve Daha Az İnvaziv Yaklaşımlar: Pedodontide Hasta Konforuna Genel Bakış, Sert Dokularda Lazer, Posterior Direkt ve İndirekt Restorasyonlar: Klinik İpuçları, İmplantüstü Protetik Rehabilitasyonun ABC'si; Analog ve Dijital İş Akışı, Diş Hekimliğinde Ultrasonografinin Kullanım Alanları, Gardner Sendromuna Ait Dental Radyografik Bulgular: Ailesel Olgu Sunumu Dizisi, Postür Bozuklukları, Kas-İskelet Sistemi Hastalıkları, Ortodontik Anomaliler ve Temporomandibular Eklem Bozuklukları (TMD) Arasındaki İlişki: Derleme, Tesadüfi Saptanan Rinolit Vakası: Olgu Sunumu, C Kanala Sahip Alt Azı Dişinin Kanal Yenileme Tedavisi, Fasiyal Asimetriler, Teknolojinin Endodontiye Kazandırdığı Yenilikler, Dijital Dönüşüm Çağında Diş Hekimliğinde Yapay Zeka, İmplantolojinin Yumuşak Yüzü, Muayenehane Yönetimi konulu sunumlar gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —