Tarih: 15.02.2024 15:06

RTEÜ'de Transarteriyel Radyoembolizasyon (TARE) yöntemi kullanılmaya başlandı

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kanser tanısı ve evrelemesinin yanı sıra hastalara tedavide farklı yöntemler sunan Transarteriyel Radyoembolizasyon (TARE) yöntemi uygulanmaktadır.

Karaciğer kanseri ve diğer organ kanserlerinin karaciğere metastazlarını tedavi etmek için kullanılan önemli bir yöntem olan TARE, içinde radyoaktif madde bulunan mikro kürelerin doğrudan kanser dokusuna veya kanser damarlarına verilerek uygulanması prensibine dayanır.

RTEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Beyazal ve Dr. Öğr. Üyesi Ogün Bülbül, Girişimsel Radyoloji ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyelerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen TARE işlemini anlattı.

Doç. Dr. Mehmet Beyazal “Girişimsel radyoloji hem görüntüleme eşliğinde hem de tanısal hemde tedaviedici işlemlerinin yapıldığı yönetim sistemidir.Bu işlem sayesinde hem tanısal işlem yapabiliyoruz hem de tedavi edici işlemler yapabiliyoruz.Bir çok alanda bu işlemleri yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Nükller tıpın öneminden bahsaden Dr. Öğr. Üyesi Ogün Bülbül “nükleer tıp radyasyonu tanı ve tadavi aracı olarak kullanan bilim dalıdır.Nükleer tıp teknolojinin ön planda olduğu, çeşitli gelişmelerin etkisinin kısa sürede görüldüğü bir bilim dalı.Özellikle onkoloji alanında son yıllarda bireyselleştirilmiş tedavi şekilleri önem kazanmakta” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —