Tarih: 01.06.2023 10:37

Sevilla'dan Galatasaray'a Marcao piyangosu

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Ligi finalinde Sevilla, Roma'ya penaltılarda 4-1'lik üstünlük kurarak 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarının ardından kupayı bir kez daha kazanarak toplamda 7. şampiyonluğu elde etti.

Sevilla'dan Galatasaray'a Marcao piyangosu - Resim: 2

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ise teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Avrupa Kupası finalinde üzülen taraf oldu. Portekizli çalıştırıcı daha önce çıktığı 5 finalde de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Sevilla'dan Galatasaray'a Marcao piyangosu - Resim: 3

Jose Mourinho ise müsabakanın ardından kendisine verilen ikincilik madalyasını ise tribünde bulunan bir Roma taraftarına hediye etti.

Sevilla'dan Galatasaray'a Marcao piyangosu - Resim: 4

Öte yandan karşılaşmada Galatasaray'ı da ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Sevilla'nın kupayı almasıyla sarı-kırmızılılar, sezon başında 12 milyon Euro'ya ek olarak 3 milyon Euro'luk bonus maddesiyle gönderdiği Marcao'dan başarı bonusu geliri elde etmeye hak kazandı. Galatasaray, Sevilla Avrupa Ligi'ni müzesine götürdüğü için 1 milyon Euro almaya hak kazandı.

Sevilla'dan Galatasaray'a Marcao piyangosu - Resim: 5

Portekizli teknik adam karşılaşma sırasında kararlarına yoğun tepki gösterdiği hakem Anthony Taylor'ı çıkışta bekledi. Mourinho, İngiliz hakeme 'rezilsin' diyerek bağ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —