Sultangazi'de Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları ödül töreni düzenlendi
İSTANBUL, (DHA)- Sultangazi Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası’nda geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları ödül töreni düzenledi. Çevrenin önemi ile ilgili konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Çevre bilincini hiçbir zaman unutmayalım. Doğaya sahip çıkalım. Çünkü doğaya sahip çıkmak geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmak demektir” dedi.
Türkiye Çevre Haftası kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için Sultangazi Belediyesi tarafından Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları ödül töreni düzenledi. Törene Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Törende, “sıfır atık” projesi kapsamında geri dönüşüm çalışmaları geliştiren ve yarışmada dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödül verildi. Törende Cebeci Sultançiftliği İlkokul öğrencileri “sıfır atık dans” gösterisi gerçekleştirirken Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı bölümü öğrencileri tarafından “atık malzemelerle kıyafet tasarımları defilesi” de gösterildi.
“ÇEVRE BİLİNCİNİN YÜKSELMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ”
Doğa bilincinin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Çevre Haftası’ndayız. Bu tür organizasyonları her zaman yapıyoruz. Çevre bilinci, çevreye zarar veren çeşitli plastikler, piller, atık yağlar gibi malzemelerin doğadan çekilerek tekrar ekonomiye kazandırılabileceği bir sistemdir. Çevre bilincinin yükselmesi için gayret ediyoruz. Bugünde ilkokul, ortaokul ve liseden öğrencilerimizi sıfır atık bilinçlerinin geliştiğini bir taraftan da ne kadar kabiliyetli olduklarını gördük. Birçok çalışmanın sıfır atığa duyarlı yapıldığını gördük. Mesela sadece plastik şişelerden bir tank üretmiş bir öğrencimiz vardı. Eğitimin çocuk yaştan başladığını bilerek bu bilincin güçlenmesi gerekiyor. Denizleri, ormanı, çevreyi kirleten malzemeleri biz de etrafta görüyoruz. Bunlar ne yazık ki doğayı kirleten bir forma bürünüyor. Yıllar içerisinde çok kötü bir görüntüyle beraber de doğaya zararlı bir form içerisinde kalıyor. Çevre bilincini yükselttikçe toplumun ve doğanın daha iyi olacağına inanıyoruz. Çevre bilincini hiçbir zaman unutmayalım. Doğaya sahip çıkalım. Çünkü doğaya sahip çıkmak geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmak demektir” diye konuştu.
“SIFIR ATIK PROJESİNDE YER ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Cebeci Sultançiftliği İlkokulu’nda öğretmen Mesude Başaran ise, “ Dans gösterisi gerçekleştirdik. Çocuklarım çok heyecanlıydı. Ben ve öğrencilerim sıfır atık projesinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Ben çevreye çok önem veriyorum. Öğrencilerimin de önem vermesi için bu adımları atmanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Liseler arası “İklim değişikliği” konulu karikatür yarışmasında birinci olan 10. sınıf öğrencisi İkra Keleş heyecanlı olduğunu ifade ederek eseri hakkında bilgi verdi: “İnsanlar gözleriyle görmek istedikleri şeyleri görüyor güneş de güzel şeyleri temsil ediyor. Ama insanlar arkalarında bıraktıkları şeylerin çok farkında değiller. Deni anası burada insanı temsil ediyor. İnsanlar arkalarında ne kadar pislik bırakırsa denizanası o kadar kirleniyor. Yani insanlar kendilerine zarar vermiş oluyor.”
İlkokullar arası oyuncak tasarımı yarışmasında “Çağla’nın rüyası” adlı çalışmasıyla birinci olan 2. Sınıf öğrencisi Nehir Rabia Koçarslan ise “ Çok heyecanlıyım, mutluyum. Çalışmamda gazoz kapakları, pipet, su şişesi kapakları, deterjan kutusu gibi geri dönüşüm malzemelerini kullandım” diye konuştu.