Tarih: 16.09.2023 15:37

Tabanca ile Üvey Kardeşi ve Eşini Öldüren Şüpheli İfadesini Verdi: "Amacım Korkutmaktı"

Facebook Twitter Linked-in

Olay, arazi anlaşmazlığı nedeniyle patlak verdi. Ş.Y.'ın ifadesine göre, evini taşladığını iddia ettiği kişileri korkutmak amacıyla ateş etti.

13 Eylül tarihinde Trabzon'un Yomra ilçesinin Kayabaşı Mahallesi Soğuksu Küme Evleri mevkisinde meydana gelen trajik olayda, Ş.Y. arazi anlaşmazlığı yüzünden husumetli olduğu üvey kardeşi Osman İğci ve eşi Necla İğci'yi vurarak hayatlarına son verdi. İğci çifti olay yerinde yaşamını yitirdi ve cenazeleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çift, ilçede toprağa verildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Ş.Y., verdiği ifadesinde arazi meselesi kaynaklı daha önce açılan bir davanın devam ettiğini belirtti. Ş.Y., "Evde oturuyordum. Kim olduğunu anlamadığım kişiler evimin çatısına ve duvarına taş atıyordu. Sinirlerim bozuldu, bağırma sesi de duydum. Dışarı çıkıp, yaklaşık 50 metreden, yaşlılıktan kaynaklı iyi göremediğim için kim olduğunu anlamadığım ve taş atanlara silahla ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Amacım taşların bize zarar vermemesi ve onları korkutmaktı. Olay sonrası eşim koşarak yanıma gelerek ‘Ne yapıyorsun vurdun onları’ dedi. Eve dönerek silahı odamdaki çekmeye koydum ve teslim olmaya gidiyorum diyerek evden çıktım" dedi.

Ş.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından soruşturma sürdürülüyor ve mahkeme süreci başlatıldı. Trabzon'da yaşanan bu üzücü olay, arazi anlaşmazlıklarının neden olduğu şiddet vakalarının önemini bir kez daha vurguluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —