Tarih: 26.12.2023 11:56

TBMM'de Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2024 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Bütçe, Cumhur İttifakı oylarıyla kabul edildi.

CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, bütçe görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, "Halkımızı yokluğa mahkum eden, işçiyi, emekliyi, çiftçiyi, memuru, öğrenciyi, esnafı yok sayan, gerçekler üzerinden değil, hayaller üzerinden hazırlanan bütçeye 'ret' oyu verdik" dedi.

Suiçmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TBMM'de 2024 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Bütçe, Cumhur İttifakı oylarıyla kabul edildi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımızın gerçekleri üzerinden hazırlanan bir bütçe talebinde bulunduk. Ancak bu talebimiz, iktidar tarafından görmezden gelindi.

Kabul edilen bütçe, halkımızı yokluğa mahkum eden bir bütçedir. Bu bütçe, işçiyi, emekliyi, çiftçiyi, memuru, öğrenciyi, esnafı yok sayan bir bütçedir. Bu bütçe, gerçekler üzerinden değil, hayaller üzerinden hazırlanan bir bütçedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu bütçeyi kabul etmedik. Halkımızın gerçekleri üzerinden hazırlanan bir bütçe talebinde bulunmaya devam edeceğiz."

Suiçmez, bütçenin kabul edilmesinin ardından, bütçenin halka yansımalarını takip edeceklerini ve gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —