Tarih: 16.06.2023 12:39

Tıraş edilmiş tüyler daha mı sert çıkar?

Facebook Twitter Linked-in

Vücuttaki her kıl, onun kökünü ve gövdesini çevreleyen tüp benzeri bir yapı olan kendi folikülünden büyüyor. Tıraş olunduğunda, yapılan şey ise kılın gövdesini kesmek.

Dermatolog Dr. Taylor Bullock, kılların kısa kesildiğinde, daha sert hissedebildiğini belirtiyor. Bu tüyler yakın zamanda kesilmişse daha keskin hale gelebiliyor. 

TIRAŞ EDİLEN KILLAR KOYULAŞIR MI?

“Tıraştan sonra, saçınızın daha kalın ve koyu renkte çıktığını fark edebilirsiniz." diyen Bullock, bunun tıraş olmanın kıl foliküllerini değiştirmesinden değil, kıl gövdesinin uzunluğunun değişmesinden kaynaklandığını söylüyor. 

Yani tıraş edilen saçlar yeniden çıkmaya başladığında eskisinden daha kalın veya daha koyu görünebilir, ancak aslında öyle değil. Kıl uzadığında, eskisi gibi yumuşak oluyor ve orijinal dokusuna geri dönüyor. 

TIRAŞ TÜYLERİN UZAMAN HIZINI ETKİLER Mİ? 

Tıraş olmak, tüylerin ne kadar hızlı uzadığını da etkilemiyor. Ortalama olarak, kafa derinizdeki ve alt bacaklarınızdaki tüyler ayda yaklaşık 1-3 cm uzuyor. Ancak büyüme hızı kişiye ve kılın bulunduğu bölgeye göre değişiyor. 

KIL UZAMASINI YAVAŞLATAN KREMLER ETKİLİ DEĞİL 

Kılların yeniden büyümesini yavaşlatabilen mucizevi bir krem ​​olduğuna dair söylentiler de var. Ancak bu kısmen doğru. Dr. Bullock bu noktada "Eflornithine" adlı topikal bir ilaçtan bahsediyor. Ağda ile birlikte kıl büyümesini yavaşlatmak için kullanılabilen bu ilaç pek işe yaramadığından ve çok pahalı olduğundan genellikle önerilmiyor. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —