Tarih: 18.09.2024 09:45

TİSKİ'de İçmesuyu Yatırımları ve Projeler Masaya Yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in katılımıyla Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bölge Müdür Yardımcısı Olcay Çubukcu, Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Mehmet Kaya, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ, ve Trabzon Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya da katıldı.

Toplantıda, Trabzon’un önemli yatırımlarından biri olan Akoluk Arıtma Tesisi detaylı olarak ele alındı. Bu tesis, 12 Mayıs 2023 tarihinde TİSKİ'ye devredilerek bölgeye büyük katkı sağladı. Ayrıca, 93 kilometrelik bir güzergaha inşa edilen isale hattı, planlama aşamasındaki HİS göletleri ve tersip bentleri, içmesuyu amacıyla açılan kuyular, Atasu Barajı'nın doluluk oranı ve Karakaya Barajı'nın son durumu gibi konular detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Toplantının amacı, Trabzon’un içmesuyu altyapısını güçlendirmek ve su kaynaklarının verimli yönetimini sağlamak olarak belirlendi. Başkan Genç ve ilgili yetkililer, yapılan projelerin bölgeye sağlayacağı faydaları vurgulayarak, su kaynaklarının korunması ve iyileştirilmesi konusundaki kararlılıklarını ifade ettiler.

"Su Varsa Hayat Var" prensibiyle hareket eden DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon'daki su yönetimi ve altyapı projeleriyle bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı çalışmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —