Tarih: 01.10.2024 14:39

“TKDK’ dan Rize’deki 13 Projeye 89.5 Milyon TL’lik Destek”

Facebook Twitter Linked-in

Vali Baydaş, TKDK Trabzon-Rize İl Koordinatörlüğünü ziyaretinde aldığı bilgiler sonrası yaptığı açıklamada; başvuruları sona eren IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı Dönemi’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Rize İrtibat Ofisine 7 adet Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetleri (otel-restoran yatırımları), 6 adet Arıcılık, Arı Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasını içeren toplamda 13 adet proje başvurusunun yapıldığını belirterek, bu projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 99.5 Milyon TL olduğunu ifade etti. Başvuru yapılan projelerle ilgili TKDK hibe desteğinin yaklaşık 69.5 Milyon TL olduğunu ifade eden Vali Baydaş, bu rakama TKDK'nın faydalanıcılara sağladığı %20’lik KDV muafiyetini de ekleyince toplam destek miktarının yaklaşık 89.5 Milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

Vali Baydaş, başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte söz konusu projelerin incelenip, eksikliklerinin tamamlanmasına müteakip yatırımcılar ile sözleşme imzalanarak şehrimize kazandırılacağını ifade etti.

“Daha önceki yıllarda alamadığımız desteğin kaybını telafi edeceğiz.”

Vali Baydaş TKDK Rize İrtibat Ofisinin 15 Aralık 2023 tarihi itibari ile Rize Ticaret Borsasında hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, “Daha önceki yıllarda alamadığımız desteğin kaybını telafi etmek için İrtibat Ofisimiz Merkez dahil tüm ilçelerimizde tanıtım toplantıları düzenleyip vatandaşlarımızın bu desteklerden bir an önce haberdar olması için gerekli çalışmaları tamamlamışlardır. Bu yatırımlar faaliyete geçtikçe her geçen gün TKDK'nın ilimizdeki tanınırlığı artacak ve daha fazla sayıda proje alacağımıza inancımız tamdır. Bu yüzden tüm Rizeli hemşehrilerimi TKDK'nın destekleri hakkında bilgi almak için Rize İrtibat Ofisimize davet ediyorum. Telefon ile bilgi almak isteyenler 444 85 35’i arayıp 53’ü tuşlayarak bilgi alabilirler.

İlimiz ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanımıza istihdam imkanı yaratacak bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta TKDK Trabzon-Rize İl Koordinatörümüz Şansal Aydoğdu olmak üzere onun şahsında tüm TKDK çalışanlarına ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Rize’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —