Tarih: 13.03.2024 16:53

TOKİ'den Yeni Konut Hamlesi: Aylık Taksitler 4 Bin TL!

Facebook Twitter Linked-in

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 81 ilde yeni bir konut hamlesi başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, TOKİ'nin şu anda yapımına devam ettiği 175 bin civarı konutun taksitlerinin asgari ücretin dörtte biri kadar olacağı belirtildi.

Konut Sahibi Olmak Daha Kolay Hale Geliyor

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin ucuz konutlar için çalışmalarını sürdürdüğünü ve 165 bin konutun taksitlerinin 2 bin 300 lira ile 4 bin lira arasında olduğunu söyledi. Bu rakamların asgari ücretin dörtte biri ile beşte biri arasında olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Dünyanın neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle ev sahibi olunan ülke var?" diye sordu.

KDV'de İndirim Müjdesi Yolda

Özhaseki, sosyal konutlarda KDV'nin 149 metrekarenin altında yüzde 1 iken daha sonra yüzde 10'a kadar yükseldiğini hatırlattı. Maliye ekibinin konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu konuda müjdeli bir haberin çıkabileceğini umut ettiğini ifade etti.

TOKİ'den Yeni Konutlar Gelecek

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin daha düşük fiyatlarla ve daha uzun vadelerle konut üretmeye devam edeceğini söyledi. Hedeflerinin, kiranın bile yarısı gibi fiyatlarla vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —