Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi hatlarda 4 bin kilometre altı çalışan ve 8 binden az yolcu taşıyan ulaşım esnafına kilometre başı ödenen bedel 35 liradan 40 liraya, 4 bin kilometre üstü ve 8 binin üstünde yolcu taşıyan araçlara ödenen 40 lira ise 45 liraya yükseltildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 180 maddenin görüşüldüğü toplantı CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve grup üyelerinin katılımıyla başladı. Toplantıda 48 madde görüşüldü.
Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı oylaması öncesinde CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“2023 yılı kesin hesabı gider bütçemiz 8 milyar 250 milyon TL tahmin edilmiş olup 9 milyar 201 milyon 572 bin 26 TL gerçekleşmiştir. Başlangıç bütçesine oranı yüzde 111’dir. Gelir bütçemiz 7 milyar 550 milyon TL olarak tahmin edilmiş olup 10 milyar 539 milyon 371 bin 437 lira olarak gerçekleşmiştir. Başlangıç bütçesine oranı yüzde 139,59’dur. Finansman 700 milyon olarak tahmin edilmiş olup, 425 milyon TL iç banka kredisi kullanılmıştır. Dış borçlanma kredi kullanılmamıştır."
Maddeler arasında Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı kurulması, Esnaf ve Sanatkarlar Şube Müdürlüğü ile AR-GE ve İnovasyon Şube Müdürlüğü’nün kurularak aynı daireye bağlanması kararı oylanarak, oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste ayrıca kent içi ulaşım esnafına kilometre ve yolcu sayısına göre ödenen ücretlerde de artışa gidildi. Oy birliğiyle kabul edilen karara göre, 1 Mayıs’tan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacak yeni ücretlendirmede toplu ulaşımdan elde edilecek gelirin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak havuzda toplanacak. Havuzda toplanan gelirlerle de aylık 4 bin kilometre altı çalışan ve 8 binden az yolcu taşıyan araçlara kilometre başı ödenen bedel 35 liradan 40 liraya, 4 bin kilometre üstü ve 8 binin üstüne yolcu taşıyan araçlara ödenen bedel ise 40 liradan 45 liraya yükseltildi.
Öte yandan maddeler arasında üretim fazlası olan ve damızlık değerini kaybeden hayvanların satış fiyatlarına da güncelleme geldi. Karara göre zebranın fiyatı 110 bin liradan 220 bin liraya, timsahın fiyatı 35 bin 200 liradan 70 bin 400 liraya, pumanın fiyatı 40 bin liradan 80 bin liraya, kaplanın fiyatı 60 bin liradan 120 bin liraya çıkarken aslanın fiyatı ise 88 bin lira olarak kaldı.
Büyükşehir Meclisinin ardından ASAT Genel Kurulu toplandı. Genel kurulda konuşan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, 2024 ile 2025 yılları arasında kayıp kaçak ve hat değişimi için toplam 1,5 milyar lira yatırım yapacaklarını, aynı zamanda bugüne kadar dışarıdan alınan yazılım programlarını üretmek için Teknokent’te ASAT Teknoloji Merkezi kuracaklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI