Tarih: 05.08.2023 14:55

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatları ile ilgili vatandaşları uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Yivsiz tüfek ruhsatnameleri dolan vatandaşların 1 Eylül 2023 tarihine kadar ruhsat yenilemesi yapması gerektiği belirtildi. 1 Eylül’e kadar ruhsatname yenilemesi yapmayan vatandaşların tüfekleri muhafaza altına alınacak ve her tüfek için sahibine 2 bin 864 TL para cezası kesilecek.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan uyarıda, yivsiz tüfek sahibi vatandaşlara ruhsatname yenilemesi için çağrıda bulunulurken, “Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2023 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri, 01.09.2023 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve 2521 sayılı Kanun'un 13. maddesi kapsamında; Tüfek muhafaza altına alınarak, her bir tüfek için 2.864 TL para cezası uygulanacak, tüfeğin bir ay içerisinde ruhsatlandırılmaması veya menşeine yarar belgenin ibraz edilmemesi halinde mülkiyeti kamuya geçirilecektir.” açıklamasında bulunuldu.

YİV NEDİR?

Ateşli silahlarda, merminin yolunda ilerlemesi sırasında dönme hareketi kazanması için namlunun içine yerleştirilmiş, paralel halde bulunan kabarıklıklardan oluşan ve namlunun içinde spiral bir görünümü olan kabartı ve oyuklara ‘yiv’ denir.

Avcılık ve atıcılık sporunda kullanılan ve namlularında yiv-set olmayan tüfeklere ‘yivsiz tüfek’ denir. Yivsiz av tüfeği taşımak ve bulundurmak için gereken izin belgesine yivsiz tüfek ruhsatnamesi ismi verilir. Yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi alması gereken kişilerin sahibi oldukları av tüfeklerinin cins, marka, çap ve seri numaralarını yivsiz tüfek ruhsatnamesine kaydettirmeleri zorunludur.  Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri, 2521 sayılı Kanunun 9’uncu maddesi gereğince illerin merkez ilçelerinde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından verilir. Bu belgeler bir defaya mahsus olmak üzere verilir ve avcılık belgesi yerine kullanılamaz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —