Tarih: 03.07.2023 19:48

Trabzon Havalimanı rekor kırmıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, ülke genelinde bayram süresince havalimanlarında yoğunluk yaşandığını ifade etti. Trabzon Havalimanı'nda da benzer bir durumun söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, ulaştırma projeleri sayesinde ülkenin çağ atlattığını vurguladı.

Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, İstanbul'da bayram boyunca günlük 1.517 yolcu uçağının iniş-kalkış yaptığını ifade etti. 25 Haziran tarihinde ise 1.593 iniş-kalkış gerçekleştirerek tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirtti. Aynı şekilde Antalya'da da bayramın 4. günü 1.188 uçak trafiğiyle birlikte yeni bir rekorun daha kaydedildiğini dile getirdi.

Trabzon Havalimanı'nda da yoğun bir trafiğin yaşandığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Haziran Cuma günü 12 ülkeden toplamda 21.117 yolcunun havalimanı trafiğine katıldığını açıkladı. Bu durumun, ülkenin ulaştırma projeleriyle elde edilen başarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada ayrıca, Türkiye'nin ulaşım sektöründe gerçekleştirilen büyük projeler sayesinde hem yerli hem de yabancı turistlerin ülkeye olan ilgisinin arttığını ifade etti. Havalimanlarının yoğunluğunun, Türkiye'nin turizm sektöründe büyüme ve gelişme açısından olumlu bir işaret olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —