Tarih: 08.11.2023 12:19

Trabzon'da Balık Çeşitleri Bollaşıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon açıklarında son günlerde hamsi avının bol olması, balık fiyatlarında olumlu bir değişikliğe yol açtı. Geçtiğimiz günlerde yüksek fiyatlarla satılan hamsinini kilosunun 3 kilosu 100 TL'ye kadar düştüğü öğrenildi.

Trabzon Balık Hali'nde, hamsinin kilosu yakın zamana kadar 50 TL civarında satılırken, şu an 35 TL'ye kadar düştü. Hamsinin yanı sıra diğer balık çeşitlerinin de yavaş yavaş bollaşması bekleniyor.

Balık Hali esnafından Mehmetcan Örseloğlu, "Gayet güzel, fiyatlar makul. Hamsinin 3 kilosu 100 TL, kilosu ise 35-50 TL arasında gidip geliyor. Şu anki döneme göre gayet iyi. Ancak hava sıcak gidişi nedeniyle hamsi arzını biraz kısıtlayabilir. Hamsi soğuk iklimi seven bir balıktır. Ancak havaların ilerleyen zamanda daha da soğuyacağına inanıyoruz. Şu an hamsi, istavrit ve mezgit daha çok tercih ediliyor. Palamut ise şu an piyasada fazla bulunmuyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Hamsinin kilosunun geçtiğimiz günlerde 75-50 TL arasında satıldığını ancak şu an 35 TL'ye düştüğünü ifade eden Gökmen Aydın, "Hamsi boyut olarak büyümeye başladı. Tavuk eti kilosu 150 TL iken hamsi kilosu 35 TL. Halkın tercihi şu anda hamsi. İnşallah havaların soğumasıyla hamsi daha bol olacak." dedi.

Trabzon'da hamsinin yanı sıra somonun kilosunun 150 TL, çupranın 175 TL, deniz levreğinin 175-250 TL, mezgitin 100 TL, barbunun 150-200 TL ve alabalığın 125 TL fiyatlarında satıldığı gözlemlendi.

Trabzon'da balıkçılar ve balıkseverler, bu dönemde uygun fiyatlarla taze balıklara ulaşmanın keyfini çıkarıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —