Tarih: 03.07.2024 10:16

Trabzon'da Güvenlik Güçlerinden Başarılı Operasyonlar: Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Valiliği'ne bağlı güvenlik birimleri, 24 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarda önemli başarılara imza attı. Yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir dizi operasyon düzenlendi ve çeşitli suçlarla aranan şahıslar yakalandı.

Operasyonlar sonucunda bir miktar sentetik kannabinoid (Bonzai), metamfetamin, esrar, sentetik ecza ve kök kenevir ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu kullanımına yarayan 2 adet cam düzenek (Payp) de güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla ortaya çıkarıldı. Bu bağlamda, uyuşturucu ticaretine karıştıkları şüphesiyle 9 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Ayrıca, aranan şahıslarla ilgili yapılan operasyonlarda, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan toplam 17 şahıs ile çeşitli suçlardan aranan 20 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Güvenlik güçleri aynı dönemde 6136 Sayılı Kanun kapsamında da önemli başarılar elde etti. Yapılan çalışmalarda, ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, şarjör, fişek ve silah gövdeleri ile bir muşta ele geçirildi. Bu bağlamda, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 6 şüpheli hakkında adli tahkikat devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —