Tarih: 31.10.2023 13:38

Trabzon'da İnternet Dolandırıcılığı Kurbanı: 739 Bin 600 TL Kayıp!

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'da yaşayan bir vatandaş, internet üzerinden anlaştığı kişiden araç almak isterken büyük bir dolandırıcılığın kurbanı oldu. M.B. (41) isimli vatandaş, hayatının şokunu yaşayarak 739 bin 600 TL'yi dolandırıcılara kaptırdı.

M.B., bir araç satın almak amacıyla internet ortamında bir kişi ile iletişime geçti. Anlaştığı kişiye 739 bin 600 TL transfer eden M.B., aracın teslimatı için beklemeye başladı. Ancak anlaştığı şahısla daha sonra irtibat kuramayınca büyük bir dolandırıldığını anladı.

Bunun üzerine M.B., Trabzon Emniyeti'ne giderek şikayette bulundu. Emniyet güçleri, M.B.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalara başladı.

Son dönemde telefon ve internet üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkat çeken güvenlik güçleri, vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dolandırıcıların kurbanı olan M.B. ise diğer vatandaşlara seslenerek, "Herhangi bir işlem için para göndermeden önce mutlaka güvenilirliği teyit etmeliler ve gerekirse emniyet güçlerine başvurmalılar" dedi.

Bu olay, internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olmanın ve güvenilirlik kontrolünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Vatandaşlar, online işlemlerde güvenlik tedbirlerine dikkat ederek dolandırıcılık tehlikesinden korunabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —