meritking kingroyal

Trabzon'da Kültür ve Sanat Şöleni: Kültür Yolu Festivali

Trabzon'da Kültür Yolu Festivali Coşkuyla Başladı

Trabzon
KARADENİZ 22.06.2024 16:00:00 0

Trabzon'da Kültür Yolu Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, Trabzon’un tarih, kültür ve sanat şehri olduğu vurgulandı.

Başkan Ahmet Metin Genç, festivalin önemine değinerek, “Trabzon'umuzun ve diğer şehirlerimizin birçok güzellikleri ve özellikleri var. Ancak Trabzon'un 3 temel alametifarikası, tarih, kültür ve sanat şehri olmasıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl da 16 şehrimizde artarak devam eden Kültür Yolu Festivali için Bakanlığımıza ve Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. Bu festival, kültürün ve sanatın tüm disiplinlerini bir araya getirerek Trabzon’da sanat adına çok olumlu ve faydalı olmuştur,” dedi.

Festivalin açılış töreninde, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Kültür ve Sanatın Her Yönü Festivalde

Başkan Genç, festivalin sadece müzikal gösterilerle sınırlı kalmadığını, resim, şehir, gastronomi ve folklor gibi kültür ve sanatın tüm unsurlarını içerdiğini belirtti. “Bu nitelikte bir festivalin medeniyetlerden gelip tevarüs eden güzel şehrimizde yapılması çok kıymetli. Ayrıca, turizmin gelişen trendi olan Trabzon’un tanıtılması açısından da büyük bir önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.

Kültüre ve Sanata Doyuracak Etkinlikler

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Türkiye Kültür Yolu Festivallerimizin beşincisini düzenliyoruz. Trabzon’umuz ikinci kez festivale ev sahipliği yapıyor. Bu muhteşem gösteriyle festivalimizi başlatmış olduk. 9 gün boyunca Trabzon'umuzda kültür sanat alanında şölenler yaşanacak. 40 noktada 500’den fazla etkinlik olacak, halkımız kültüre ve sanata doyacak. Hayırlı olsun diyorum,” dedi.

Tüm Kültürel Unsurlar Festivalde

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, kültürün bir milletin yüzyıllar boyunca oluşturduğu değerler bütünü olduğunu vurguladı. “Bunların bazıları tamamen sahne oyunlarına dayanır, bazıları ise sadece anlatımlardır. Astronomi, kıyafetler, oyunlar gibi unsurlar da kültürün birer parçasıdır. Burada da 9 gün boyunca tüm bu unsurların yer aldığı gösterileri ve oyunları hep birlikte göreceğiz. İnşallah, Trabzon'umuz bu dokuz gün boyunca kültüre doyacak,” dedi.

Festivalin İlk Gününden Coşku

Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde, geleneksel horon gösterisi ile başlayan festivalin ilk gününde, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde resim sergisi gezildi. Ardından Trabzon Şehir Müzesi’ne kortej yürüyüşü yapıldı ve mehteran takımının marşları eşliğinde Kahramanmaraş Caddesi'nde coşkulu anlar yaşandı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi ve Boztepe Yürüyüş Alanı da ziyaret edildi. Kızlar Manastırı'ndaki resim sergisi ile festivalin ilk günü tamamlandı.

22-30 Haziran tarihleri arasında sürecek olan festival kapsamında, konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek. Festival boyunca 40’tan fazla noktada 500’den fazla etkinlik halkla buluşacak.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Çiğdemtepe Köyü Yaşlılarını Ziyaret Etti

Çankırı'nın Yeni Başsavcısı Yücedağ, Bayburt İl Müftüsü Danacı'ya Veda Ziyaretinde

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, Genç Mühendislerin Mezuniyet Sevincine Ortak Oldu

Saklı Cennet Tatil Köyü Yenilenen Yüzüyle Yeni Sezonu Karşılıyor

Başkan Memiş, Bayburt'ta Başsavcı Yücedağ'a Veda Etti

Bayburt Belediyesi, Ekmek İsrafını Önlemek İçin Yeni Bir Adım Attı: Bayat Ekmek Toplama Projesi

Arhavi’de Yoğun Yağışın Ardından Belediye Ekipleri Sahada

Artvin Halk Eğitim Merkezi’nden Görkemli Yıl Sonu Sergisi

Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar'dan Okullara Ziyaret

43. Kafkasör Festivali Hazırlıkları Tamamlanıyor

Arhavi'de Protokol Üyelerine Teşekkür ve Maket Serender Hediyeleri

Rektör Mutlu Türkmen, Müftü Bayram Danacı'yı Yeni Görevinde Ziyaret Etti

Meteoroloji açıkladı: Karadeniz'e sağanak yağmur geliyor! İşte il il hava durumu...

Bayburt İl Müftülüğü'nde Yeni Göreve Başlayan Nurettin Akgül'e Hayırlı Olsun Ziyareti

43. Kafkasör Festivali’nde Işın Karaca Rüzgarı

  • Cuma 23.8 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 23 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.2 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10680,90%1,85
  • DOLAR

    32,82% 0,06
  • EURO

    35,20% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2455,87% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3954,72% -0,04

Rize

28.06.2024

  • İMSAK 02:41
  • GÜNEŞ 04:41
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:52