Tarih: 28.06.2023 09:59

Trabzonspor 2 yıldız ismi takımına katıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gelecek sezon yeniden şampiyonluk potasına girmek isteyen Trabzonspor, yaz döneminin ilk resmi transferini gerçekleştirdi.

Bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye getirdiği Yunan orta saha oyuncusu Dimitrios Kourbelis'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Son olarak Yunan ekibi Panathinaikos'ta forma giyen ve boşta olan 29 yaşındaki futbolcuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Yunanistan Milli Takımı'nda da ter döken Kourbelis, geçen sezon Panathinaikos formasıyla 36 resmi maça çıkarken, 1 gol atıp 2 assit yaptı.

 

Kourbelis; Bakasetas ve Siopis'in ardından Trabzonspor'un kadrosundaki 3. Yunan futbolcu oldu.

MALİYETİ DE AÇIKLANDI

Trabzonspor Kulübü, Dimitrios Kourbelis'in sözleşme detaylarını da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre bordo-mavililer, 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı Yunan futbolcuyla 2023-2024 sezonunda 950 bin euro, 2024-2025 sezonunda ise 1 milyon euro ödeyecek. Opsiyon kullanıldığı takdirde ise 2025-2026 sezonunda Kourbelis'e 1.1 milyon euro maaş ödemesi yapılacak.

 

SIRADA ORSIC VAR

Kourbelis'i resmen kadrosuna katan, Bruno Petkovic ile de söz kesen bordo-mavililer, flaş bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Hırvat yıldız Miclav Orsic'i de renklerine bağlamaya hazırlanıyor.

Trabzonspor'un, İngiliz ekibi Southampton'da forma giyen Hırvat kanat oyuncusu Mislav Orsic ile de prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.

30 yaşındaki yıldızın kulübü Southampton ile el sıkışan Kaaradeniz ekibinin, önümüzdeki günlerde transferi resmiyete kavuşturması bekleniyor. Hırvatistan Milli Takımı'nın da formasını giyen Orsic'in, imzaların atılmasının hemen ardından Trabzonspor'un hazırlık kampına katılacağı bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —