Tarih: 20.11.2023 08:33

Tunca FormuLaz'dan İlk Kapalı Alan Yarışları

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de faaliyet gösteren Tunca FormuLaz Derneği, ilk kez kapalı alan yarışları düzenledi. RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda tek tur üzerine koridor içinde yapılan mini yarışta, pilot Mine Akman ve araç iticisi Hasan Önder birinci oldu.

Yarışlara, Tunca FormuLaz Derneği'nin yanı sıra, Rize'de faaliyet gösteren diğer Formula 1 model araba kulüplerinin üyeleri de katıldı. Yarışlar, 15 dakikalık eleme turlarının ardından, 5 dakikalık final turları ile gerçekleşti.

Eleme turlarında en iyi dereceyi yapan pilot Mine Akman, final turlarında da rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. İkinciliği, RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi öğrencisi Ozan Öztürk ve üçüncülüğü de yine Rize'den bir kulüp üyesi olan Ali Rıza Öztürk elde etti.

Yarışların ardından, dereceye giren yarışçılara ödülleri verildi. Dereceye girenlere kupa ve madalya takdim edilirken, tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi.

Yarışların sonunda konuşan Tunca FormuLaz Derneği Başkanı Mehmet Akman, "İlk kez kapalı alan yarışları düzenleyerek, bu alanda bir ilke imza attık. Yarışlar, büyük ilgi gördü ve çok güzel geçti. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yarışlar düzenlemeyi planlıyoruz." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —