Tarih: 15.10.2024 11:41

Turizmciler Antalya Turizm Fuarı'nda buluşacak

Facebook Twitter Linked-in

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)- BU yıl 23-25 Ekim tarihleri arasında 6'ncısı düzenlenecek Antalya Turizm Fuarı'nda, 30 bin turizm profesyonelinin ağırlanması bekleniyor.

2019 yılında başlayan ve her yıl büyüyerek devam eden Antalya Turizm Fuarı, bu sene 6'ncı kez kapılarını açacak. Fuar, 23-25 Ekim tarihleri arasında Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Bu sene 35 bin metrekarede 350'ye yakın stantta 1000'in üzerinde turizm markasının katılımıyla gerçekleşecek olan fuarda turizm konusunda önemli paneller de düzenlenecek.

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, Antalya Turizm Fuarı'nın Türkiye'nin en önemli, en verimli, en büyük turizm fuarı haline geldiğini söyledi. Meral, “Şimdiye kadar 2 gün gerçekleşen fuar bu sene 3 gün sürecek. Dünyadaki bütün fuarlar geriye gidip, gün azaltırken biz hem etkinlik sayımızı, hem gün sayımızı artırıyoruz. Turizm memleket meselesi ve Türk turizmcisi de aynı milli takım oyuncusu gibi. Her biri kendi branşında dünyanın en iyileri arasında. Turizm ülkemize ekonomik anlamda önemli katkı sunuyor" dedi.

Fuarın dünya çapında markalaşmasını hedeflediklerini söyleyen Meral, “Türk turizmcileri olarak kolektif çalışmamız gerekiyor. Fuar bu sene 35 bin metrekarede 350'ye yakın stantta 1000'in üzerinde turizm markasının katılımıyla gerçekleşecek. 2 bin 200 dakika üzerinde konuşma süresiyle, 103 konuşmacının katılımıyla, turizm konusunda en önemli panellere ev sahipliği yapacak. Fuar tamamen profesyonellerin olduğu bir fuar. Türkiye turizmini ilgilendiren herkesin tek çatı altında buluştuğu tek fuar" diye konuştu.

Fuarın başarılı olacağına dair herkeste bir önyargı olduğunu, ancak bu önyargıları kırdıklarını anlatan Meral, “Antalya Turizm Fuarı dünyanın en önemli turizm fuarı olacak. Hedef pazarların hepsi bu fuarda olacak. Bu kadar geniş çeşitliliğin olduğu hiçbir fuar yok dünyada. Oyunu tamamen değiştirdik. Biz fuar alanını anahtar teslim yapıyoruz. Bu aslında bir şov ve biz bunu bilerek hareket ediyoruz. Fuarda da her şey dahili yaptık. Yurt dışında da devlet düzeyinde de stant alınır hale geldi. 20'ye yakın ülkeden stant olacak. Temeli yurt dışı turizm firmalarının da stantları var. Fuarın adı Antalya ama gönlü Türkiye. Geçen sene 400 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi. Türk turizmcisi kabına sığmayacak. Türk turizmcisinin iddiasını dünyanın her yerine taşımak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —