Tarih: 17.05.2024 13:26

'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' projesi ile müze mağazacılığı dijitalleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL,(DHA) - Trendyol, Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da projesi ile Türkiye'nin kültürel hazinelerini dijital platforma taşıyarak Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini yansıtan ürünleri herkes için kolayca erişilebilir hale getirdiğini duyurdu. Kişiler müze mağazası alışverişlerini Trendyol üzerinden tek tıkla yapabiliyor. Dekoratif objelerden replikalara, takılardan giyim ve aksesuar ürünlerine ve kitaplara kadar pek çok seçenek, 18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü ve Haftası'nda, sanat ve tarih meraklılarını bekliyor.

Tüm ekosisteminde pozitif etki yaratma vizyonuyla sosyal fayda projeleri geliştiren Trendyol'un müze mağazacılığını dijitalleştiren projesi, Türkiye'nin zengin kültür mirasını koruma ve tanıtma amacı güderken, aynı zamanda müzeleri destekleyerek onların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Proje, teknolojinin ve internetin gücünü kullanarak kültür ve sanatı herkes için daha erişilebilir kılıyor.

Proje kapsamında Topkapı Sarayı, Göbeklitepe, Troya, Zeugma ve Efes'in de aralarında olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 180'i aşkın müzenin online mağazası olan Müzedenal'ın yanı sıra Pera Müzesi, Atatürk Vakfı, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Anadolia ve Borusan ArtStore'a ait müze mağazalarını dijitalleştiriyor. Türkiye'nin Müzeleri butiğinde, bu müze mağazalarına ait bin 600'ü aşkın ürün bulunuyor.

KÜLTÜREL HAZİNELER İÇİN 1 MİLYON TL'LİK ALIŞVERİŞ

Trendyol üzerinden yapılan alışverişler, müzelerin gelirlerini artırmanın yanı sıra, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini evlere taşıyor. Bu özel koleksiyon, herkes için sanatı ve tarihi daha erişilebilir kılarken, aynı zamanda dijital çağda kültürel mirası nasıl koruyup, yaygınlaştırabileceğimizi de ortaya koyuyor. Trendyol müşterileri, dekoratif objelerden replikalara, takılardan giyim ve aksesuar ürünlerine ve kitaplara kadar pek çok seçeneğin yer aldığı Türkiye'nin Müzeleri butiğinden bugüne dek 1 milyon liralık alışveriş gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından tarihe en çok sahip çıkan kent Bursa oldu.

Projede yer alan ürünler geniş bir yelpazeye yayılsa da müşterilerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri 'Ahşap Tavla Pulu Takımı' oldu. Müze mağazalarının ürünlerine en çok 27-30 yaş arasındaki müşteriler ilgi gösteriyor. Raflarda Anadolu topraklarından çıkan tarihi eserlerin replikaları, o medeniyetlere özgü figürler ve simgelerle süslü aksesuarlar, dekoratif objeler ve çok daha fazlası bulunuyor. Sadece estetik değerleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel önemleriyle de ikonik nitelikteki parçalar arasında Göbeklitepe sembollerinin altın kaplama plakalar üzerine işlendiği göz alıcı kolyeler, Hitit Güneşi figürüyle üretilmiş dekoratif objeler ve minyatür Truva Atı heykelleri özellikle dikkat çekiyor.

Trendyol web sitesinden ya da mobil uygulamada 'Hizmetlerim' bölümünde yer alan Pozitif Etki logosuna tıklayarak 'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' sayfasına ulaşabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —