Tarih: 01.10.2024 14:21

Üniversitenin yeni hastane binası 2025'te tamamlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, yapımı süren yeni hastane binasının yüzde 73'lük kısmının tamamlandığını belirterek, "Geri kalan kısmıyla da ödeneklerin tamamlandığını veya tamamlanma aşamasında olduğu hakkında bilgi aldık. Seneye inşallah 2025 yılının ortalarına veya sonlarına doğru inşaatın bitmesi hedefleniyor" dedi.

Kısa süre önce göreve başlayan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, düzenlediği basın toplantısında yeni dönemi ilişkin planları hakkında bilgiler verdi. Üniversite ve şehir arasında uyumlu, barış, huzur ve disiplinli bir çalışmayı hedeflediğini aktaran Şengönül, 40 ameliyathane, 273'ü yoğun bakım olmak üzere 1237 yatak kapasiteli yeni hastane binası inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Hastaneyi 2025 yılında tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediklerini dile getiren Şengönül, "Bazı şeyler zaman alıyor. Hastanenin 2025 yılının ortalarına veya sonuna doğru tamamlanmasını ve daha sonra da taşınma süreçleriyle bir an önce halkımıza hizmet vermesini planlıyoruz" dedi.

'SAĞLIK ÜSSÜ OLMASINI HEDEFLİYORUZ'

Hastanenin, üniversitenin vitrini olduğunu vurgulayan Şengönül, "Sadece bu bölgenin değil, yakın bölgelerin, hatta İç Anadolu’nun bir sağlık üssü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşaatın yüzde 73’lük kısmı tamamlanmış bulunuyor. Geri kalan kısmıyla da ödeneklerin tamamlandığını veya tamamlanma aşamasında olduğu hakkında bilgi aldık. Seneye inşallah 2025 yılının ortalarına veya sonlarına doğru inşaatın bitmesi hedefleniyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —