Tarih: 01.07.2023 11:25

Ünlü Kuru Fasulye Lokantasının Duvarlarındaki Fotoğraflar Tarihe Tanıklık Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

RİZE'NİN Çayeli ilçesindeki 62 yıllık ünlü kuru fasulye lokantası, duvarlarındaki fotoğraflarla tarihi anıları yaşatmaya devam ediyor. Lokantanın kurucusu Fahri Hüsrev tarafından başlatılan gelenek, oğlu Selahattin Hüsrev tarafından sürdürülüyor. Lokantaya gelen ünlüler, devlet büyükleri, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular ve sinema dünyasının tanınmış isimleri, eşsiz lezzetin tadına varırken fotoğraf karesinde yerlerini alıyor. Bu özel fotoğraflar, lokantanın duvarlarında tablo olarak sergilenerek tarihe tanıklık ediyor. Şeref defterleri ise müşterilerin ve konukların anıları tazeleme fırsatı buldukları özel bir kaynak olarak 5. cilde ulaşmış durumda.

Fahri Hüsrev tarafından 1958 yılında Çayeli ilçesinde kurulan lokanta, meşhur kuru fasulyesiyle hem yerli hem de yabancı misafirlere hizmet veriyor. 62 yıllık tarihi boyunca, devlet büyüklerinin yanı sıra sanatçılar, gazeteciler, sporcular, sinema ve iş dünyasından birçok ünlü ismi ağırlayan lokanta, kuru fasulyesiyle ün kazanmış durumda. Lokantanın duvarlarındaki fotoğraflar, bölgeyi ziyaret eden ve bu eşsiz lezzeti tatma fırsatı bulan ünlü isimlerin anılarını canlı tutuyor. Fotoğraflarda, Süleyman Demirel, Turgut Özal, KKTC'nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Alparslan Türkeş, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli gibi birçok önemli isim yer alıyor.

Selahattin Hüsrev, lokantanın şu anki sahibi olarak yüzlerce ünlü ismi ağırladıklarını ve bu isimlerin fotoğraflarını duvarlarda sergilediklerini belirtiyor. Babası Fahri Hüsrev'in 1983 yılında rahmetli Turgut Özal'ın fotoğrafını çekerek başlattığı bu gelenek, halen devam etmektedir. Selahattin Hüsrev, şu anda asmadığı yaklaşık 150 fotoğraf olduğunu ve bunları duvarda sergileyerek fotoğraf galerisini genişleteceklerini ifade ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —