Tarih: 19.09.2024 10:20

Vali Cengiz Ünsal’dan 19 Eylül Gaziler Günü'ne Özel Anma ve Minnet Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Vali Cengiz Ünsal, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini, kahramanlık tarihini ve gazilere duyulan minneti vurguladı. 19 Eylül'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı'nın verildiği gün olarak kabul edildiğine dikkat çeken Ünsal, bu özel günün 103. yıl dönümünü şükran, minnet ve saygı ile idrak ettiklerini belirtti.

Vali Ünsal, mesajında, "Aziz Türk milleti, tarih boyunca vatanını ve bayrağını her şeyin üzerinde tutmuş ve bu uğurda her türlü fedakârlığı göze almıştır. Elde edilen eşsiz zaferler, tarihimize altın harflerle kazınmıştır. Türk milleti, vatan için 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' düsturuyla hareket etmiş ve bu topraklarda destan yazmıştır" ifadelerini kullandı.

Vali Ünsal, Türk milletinin, vatan ve bağımsızlığı için canını feda etmeyi göze alan kahramanlarının her zaman milletin gurur kaynağı olduğunu ve bu ulvi makamların, milletin gönlünde en yüce yerleri işgal ettiğini söyledi. "Şehitlik ve gazilik, milletimizin en ulvi makamlarıdır. Devletimiz, bu makamları yücelten şehitlerimiz ve gazilerimize olan minnettarlığını her zaman ifade edecek ve onların yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Vali Ünsal, mesajında ayrıca, "Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunlarıyla yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur" vurgusunu yaptı.

Son olarak, Vali Cengiz Ünsal, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —