Tarih: 07.07.2023 13:50

Vatandaşlar hastanelere koşuyor! İstanbul'da sivrisinek tehlikesi giderek artıyor!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastaneye başvuru sayısı giderek artmaya başladı. Uzmanlar sivrisineklerin, ısırdıkları bölgelerde kızarıklık, kabarma, kaşıntı ve yara şeklinde alerjik reaksiyona yol açtığını söylüyor. 

ASYA KAPLAN SİVRİSİNEKLERİ DAHA TEHLİKELİ 

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Necla Birgül İyison, sivrisineklerin genel olarak hastalık taşıdıklarını ancak Asya kaplan sivrisineklerinin daha tehlikeli olduğunu vurguladı.Daha agresif olan Asya kaplan sivrisineklerinin giysilerin üzerinden bile kanı emebildiğini aktaran İyison, yurttaşlara su birikintileri olan yerlerden uzak durmalarını tavsiye etti.

HASTANELERE BAŞAVURULAR ARTTI! 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, kendilerine sivrisinek ısırığı şikayetiyle çok sayıda hastanın başvurduğunu ifade etti. Önceki yıllarda ağustos ve eylülde bu tarz yakınmayla gelen hastalar olduğunu ancak bu yıl hazirandan itibaren şikayetlerin arttığını vurgulayan Kutlubay, açıklamasına şöyle devam etti; “Özellikle açıkta kalan bölgelerde kızarıklık, şişme, ağrı, bazen sekonder enfeksiyon dediğimiz ikincil bir iltihaplanma da deriye yerleşerek yaygın yaralar tarzında karşımıza çıkabiliyor. Korkumuz özellikle alerjik bireyler üstünedir.

ISIRILMAYAN BÖLGELERDE DE ALERJİ YAPIYOR 

Sivrisinekler alerjik bireyleri ısırdığı zaman sadece ısırdıkları yerde değil, ısırılmayan diğer bölgelerde alerjiye bağlı olarak yaygın döküntü, kızarıklık, kaşıntı, göz kapağında, dudakta şişme, vücutta kurdeşen benzeri döküntüler meydana gelebiliyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —