Tarih: 04.06.2023 19:56

Vitaminler insanı zayıflatır mı? Hangi vitaminler kilo vermede etkili?

Facebook Twitter Linked-in

Vücudun sorunsuz çalışması için yeterli vitamin, mineral ve diğer besin maddelerine ihtiyacı var. Bazılarında eksiklik olması metabolizmayı etkileyebilir. Vitamin alımını artırmak, beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olabilirken kilo kaybı ise yalnızca vitamin almakla gerçekleşmez. 

Vitaminlerin metabolizmayı etkileyebilecek çeşitli işlevleri var. Demir ve magnezyum gibi mineraller, vitaminlere benzer eksiklikleri olan kişilere yardımcı olarak kilo vermeye yardımcı olabilir. Bazı insanlar bu vitaminleri ve mineralleri aldıktan sonra metabolik sağlıklarını iyileştirebilir. 

B VİTAMİNLERİ 

B Vitaminleri, gıdayı enerjiye çevirerek enerji üretimi ve metabolizması için gerekli olan birkaç temel besin maddesi grubudur. Bazı B vitaminleri iştahınızı etkileyebilir. Bu nedenle, eksiklikleri genellikle kilo alımı ve obezite ile ilişkilendirilir. B12 vitamini, enerjinizi ve metabolizmanızı doğrudan etkileyebileceği için özellikle önemli.

 

D VİTAMİNİ 
Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitamini, kilo vermede rol oynayabilir. D vitamini eksiklikleri genellikle dolaylı olarak kilo alımına yol açabilen yorgunluk ve depresyon gibi enerji ve ruh hali ile ilgili durumlarla bağlantılı.

 

DEMİR
Demir, kırmızı kan hücreleri oluşturmak için gerekli bir mineral. Demir eksikliği ile kan hücreleri düzgün bir şekilde oluşamaz veya kaslarınıza verimli bir şekilde oksijen taşıyamaz. Anemi adı verilen bu durum dolaylı olarak istenmeyen kilo alımına katkıda bulunan yorgunluk ve halsizliğe yol açabilir. 

 

MAGNEZYUM
Magnezyum eksikliği metabolizma hızınıza zarar verebilir. Bir çalışma, düşük magnezyum seviyelerine sahip obez katılımcılarda magnezyum takviyesinin daha iyi metabolizmaya sebep olduğunu ortaya koydu. 

Öte yandan vitaminleri sadece kilo vermek için kullanmak doğru bir yaklaşım değil. Çünkü vücudun günlük işlevini yerine getirmesi için bu takviyelere ihtiyacı var. Aksi takdirde enerji seviyelerinde düşüş, yorgunluk ve depresyon, bağışıklık sisteminde zayıflık, cilt kuruluğu, baş ağrısı ve zayıflık gibi şikayetler ortaya çıkabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —