Tarih: 19.06.2024 23:54

Yaş Çay Fiyatının Enflasyon Altında Belirlenmesi, Yerel Zayıflığından Kaynaklanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Karal, yaptığı basın açıklamasında, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 200 bin üretici ve yaklaşık 1,5 milyon insanın en önemli geçim kaynağı olan yaş çayın fiyatının enflasyonun altında belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Karal, açıklanan fiyatın, enflasyon oranlarının dahi altında kalmasının, Rize’deki siyasetçilerin Ankara ile sağlam ilişkiler kuramamasından kaynaklandığını savundu.

"Bayramlarımızı Daha İyi Ekonomik Şartlarda Kutlayacağız"

Konuşmasına bütün hemşerilerinin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek başlayan Karal, ekonomik şartların iyileşmesi temennisinde bulunarak, “İnşallah çok daha hayırlı kurban bayramlarında, kimseye muhtaç olmadan kurbanlarımızı kesebileceğimiz günlerde hemşerilerimizle bir arada oluruz” dedi.

"Fiyat Beklentilerle Uyuşmuyor"

Karal, yaş çay fiyatının enflasyon altında belirlenmesi ve fiyatın bakanlığın sosyal medya hesabından açıklanmasını eleştirerek, üreticinin beklediği fiyat ile açıklanan fiyat arasında ciddi bir fark olduğunu belirtti. Karal, “İlk defa çay fiyatının bu şekilde açıklanması mağduriyet yarattı. Hayat şartları çok pahalı, enflasyon oranları yüksek. Devletin açıkladığı enflasyon rakamlarının bile altında bir fiyat verilmiş olması kabul edilemez” dedi.

"Yerel Siyasetçiler Ankara’da Mücadele Etmeli"

Karal, AK Parti Rize İl Başkanı olduğu dönemde, çay fiyatlarının üreticiyi memnun edecek şekilde belirlenmesi için Ankara’da bakanlıkla yoğun mücadeleler verdiklerini hatırlattı. “Rize’de çay fiyatı açıklanacağı zaman, uçakta ilgili bakanla görüşerek açıklanacak fiyatı değiştirmiştik. Yerel siyasetçilerin işini sıkı takip etmeleri lazım, aksi takdirde bölge insanı mağdur olur” diye konuştu.

"İktidarın Rize Ayağı ile Ankara Arasında Kopukluk Var"

Karal, iktidar partisine mensup siyasetçilerin işlerini sıkı takip etmediğini ve bunun sıkıntısını bölgenin çektiğini vurguladı. Karal, “İktidar partisinin Rize ayağı ile Ankara arasında kopukluk var. Yerel siyasetçilerin, bölge insanının hassasiyetlerini iyi takip edip, peşini bırakmaması lazım” dedi.

Hasan Karal’ın açıklamaları, yaş çay üreticileri arasında geniş yankı uyandırdı ve yerel siyasetin bölge halkı üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Karal, yaş çay fiyatlarının enflasyonun altında belirlenmesinin yerel siyasetçilerin Ankara ile ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini ortaya koydu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —