Tarih: 01.10.2024 12:24

'Yaşlılar Günü'nü kutladılar

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA, (DHA) - HASTA ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD), 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. HEYAD Başkanı Hüseyin Ayhan, "Yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her zaman hatırlayıp, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermek üzerimize bir borçtur. Bu duygu ve düşüncelerle, 01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, bütün yaşlılarımıza ömür boyu sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, saygılarımızı sunuyoruz" dedi.

Yaşlılık ve yaşlı sağlığı hakkında farkındalık artırıcı faaliyetler gerçekleştirmenin tüm insanlık için önemli hale geldiğini anlatan Ayhan, şunları söyledi:

"Buna istinaden 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü tüm dünyada, yaşlılara yönelik etkinliklerin gerçekleştirildiği özel bir gün olarak kabul edilmiştir. Yaşlıların sevgi ve saygıya gereksinimleri vardır. Çevresinden yeterli ilgi göremeyen yaşlılar neşelerini yitirirler ve yaşama küserler. Bu sebeple yaşlıların yalnız olmadıklarının, yaşadığı sorunların, istek ve arzularının neler olduğunun bilincinde ve HEYAD olarak 2018'den beri canla başla çalışmalar yapıyoruz. Hem dünyada hem de ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Bu sebeple yaşlı olup da haklarını bilmeyen birçok vatandaş vardır. Bağımsız Yaşama Hakkı, Bakım Hakkı, Katılım Hakkı, Kendini Gerçekleştirme Hakkı, İtibar Hakkı gibi birçok haklara sahiptirler. Antalya'nın ilçelerini gezip tek tek vatandaşları bilgilendirdik. Bu gibi bilgilendirmeler tüm şehirlerde yapılmalıdır." (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —