Tarih: 01.07.2024 09:14

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nde MS farkındalığını artırmaya yönelik toplantı yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL, (DHA)- Multipl Skleroz (MS) tüm dünyada çoğunluğu genç ve üretken yaşta 2.5 milyon insanı ilgilendiren bir sorun. Üstelik genç hastalığı olduğu için de toplum sağlığını son derece yakından ilgilendiriyor. Bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla Türkiye Multipl Skleroz Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri iş birliği ile 7 Temmuz Pazar günü hasta ve hasta yakınlarına yönelik toplantı gerçekleştirilecek.

Özellikle son yıllarda MS’te tanı ve tedavi anlamında önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Rana Karabudak, hastalıkta ne kadar erken tanı konur ve tedaviye başlanırsa o kadar etkili sonuçlar alınabileceğine işaret etti. Bu noktada hasta ve yakınlarının farkındalık düzeyinin artırılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Karabudak, “Genetiğin etkili olduğu bu hastalıkta özellikle hastalardaki farkındalığın artması ve tedavi seçeneklerinin gelişmesine paralel olarak bugün hastaların yaklaşık yüzde 60’ı için MS tedavi edilebilir bir hastalık haline gelmiştir” diye konuştu.

MS TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

“MS yönetilebilir bir hastalıklar ve bu noktada anahtar hastanın kendisidir” diye konuşan Prof. Dr. Karabudak, gerçekleştirilecek toplantı başlıkları hakkında şu bilgileri verdi:

“MS’in tüm yönleriyle tartışılacağı toplantımızda, hastalığın güncel tedavi yöntemlerinden, stres yönetimine, MS’te fizyoterapi prensiplerinden hastalık sürecinde gelişebilecek hukuki sorunlarla baş etmeye kadar hastaların tedavi süresinde karşılaşabilecekleri tüm sorunlar ele alınıp çözüm önerileri konunun uzmanları tarafından tartışılacak.”

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Karabudak, Türkiye MS Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri iş birliği ile gerçekleştirilecek ve 7 Temmuz Pazar günü saat: 10’da başlayacak etkinliğe hasta, hasta yakınları ve konuyla ilgili herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —