Tarih: 04.12.2023 19:46

Yeni İl Müftü Yardımcısı Mahmut Ali Atik göreve başladı

Facebook Twitter Linked-in

Atik, 1986 yılında Ordu-Korgan-Koççuvaz köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Rize Çayeli’nde hafızlık eğitimini, Ordu Fatsa’da Temel İslami İlimler eğitimini tamamladı. Lisans eğitimini İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) olarak Atatürk Üniversitesi’nde tamamladı.

2011 yılında Ordu Korgan İlçesinde İmam Hatip olarak göreve başlayan Atik, 2012 yılında Fatsa İslamdağ Kur’an Kursu Öğreticisi olarak atandı. 2017 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezine kursiyer olarak atandı ve 2020 yılında mezun oldu. Bir yıl süren Ordu Ünye İlçe Vaizliği görevinden sonra 9 Ağustos 2021 tarihinde Rize Kalkandere İlçe Müftüsü olarak atandı.

Atik, evli ve 2 çocuk babasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansına devam etmektedir.

Atik'in Rize İl Müftü Yardımcılığı görevine atanması, Rize ilinde din hizmetlerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Atik, yeni görevine başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Rize İl Müftü Yardımcısı olarak atanmamdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Rize ilimizin din hizmetlerinin daha da güçlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —