Tarih: 02.10.2024 15:55

Yusufeli’de Eğitim Vizyonu: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Bireyler Yetiştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek amacıyla Yusufeli 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Acar’a İl Milli Eğitim Özel Büro Müdürü Özcan Köse ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp eşlik etti.

Ziyaret sırasında 8. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Acar, öğrencilere sahip oldukları imkânları anlamlandırmanın önemli olduğunu vurguladı. Acar, "Çalışmalarınız ve çabalarınızla hayalleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda göstereceğiniz gayret, başarının kapılarını aralayacaktır," dedi.

Öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya gelen Acar, yeni müfredat ışığında yürütülen ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Acar, bu yıl ortaokullarda 5. sınıflarda uygulamaya geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle hedeflerinin, araştıran, sorgulayan, üreten, kendini ifade edebilen ve empati yeteneği yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Acar, öğretmenlere bu süreçte rehberlik edeceklerini belirterek, "Bu alanda yapacağınız çalışmalarda başarı ve kolaylıklar diliyorum," diye ekledi.

Ziyaretinin sonunda teneffüsteki öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Acar, ziyaretini sonlandırdı. Bu tür ziyaretlerin, eğitim sürecinin gelişimi açısından önem taşıdığını vurgulayan Acar, öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —