Ahmet Akın Kimdir? Ahmet Akın Aslen Nereli? Ahmet Akın Ne İş Yapıyor? Chp'li Ahmet Akın Kimdir? İşte, Ahmet Akın Özgeçmiş

31 Mart 2024 yerel seçimlerin ardından Ahmet Akın ismi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Ahmet Akın kimdir, Ahmet Akın aslen nereli? Ahmet Akın ne iş yapıyor, Chp'li Ahmet Akın kimdir? İşte, Ahmet Akın özgeçmiş.

Ahmet Akın Kimdir? Ahmet Akın Aslen Nereli? Ahmet Akın Ne İş Yapıyor? Chp
BİYOGRAFİ 31.03.2024 16:47:00 0

"Ahmet Akın kimdir, Ahmet Akın aslen nereli? Ahmet Akın ne iş yapıyor, Chp'li Ahmet Akın kimdir?" soruları 31 Mart 2024 yerel seçimlerle birlikte vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer aldı. İşte, Ahmet Akın özgeçmiş

Ahmet Akın Kimdir?

Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya geldi. Türk iş insanı ve siyasetçi kişiliği ile tanınır. 25, 26 ve 27. dönem Balıkesir milletvekilidir. Ahmet Akın, Erdal ve Nejla çiftinin çocuğudur. Akın, ilk ve orta öğrenimini Gönen'de tamamladı. Daha sonra İzmir Atatürk Lisesini bitirdi. İngiltere'de Cambridge şehrinde Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Bahçeşehir Üniversitesinde siyaset eğitimini tamamlayan Akın, Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezuniyetinin ardından Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkilerde yüksek lisansını yaptı. "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" konusunda İspanya'da çeşitli tarihlerde pek çok eğitim ve seminere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdürlük pozisyonunda çalıştı. Uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde ise CEO ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Akın, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini konuşabiliyor. Aynı zamanda özel yaşamında evli ve iki çocuk babasıdır. Ahmet Akın eşi Arbil Akın'dır.


Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidar olabilmek için gereken sandalye sayısına ulaşamadı. Akın ise Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Balıkesir milletvekili olarak seçildi. 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonunda üye olarak bulundu. 2016'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı görevini yaptı.

2018 Türkiye genel seçimlerden önce 14 CHP'li milletvekili ile birlikte mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçti. 10 Mayıs 2018'de 15 milletvekilinin Cumhuriyet Halk Partisine geri döndüğü açıklandı. 2018 genel seçimlerinde Balıkesir 1. sıradan aday gösterildi ve tekrar milletvekili seçildi.

2019 yerel seçimlerinden önce CHP Parti Meclisi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday oldu. CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararı ardından, İYİ Parti adayı İsmail Ok lehine adaylıktan çekildi. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçildi. Kurultayın ardından CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023 tarihli genel seçimlerde adaylık başvurusu yapmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seçim kampanyası sürecinde bakan adayı olarak tanıtıldı.

1 Haziran 2023'teki MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sunarak MYK'dan istifa etti. 5 Haziran 2023'te yapılan açıklama ile birlikte MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Türkiye Tarihindeki En Büyük Okul Terkleri Yaşanıyor: Eğitimci-Yazar Feray Aytekin Uyardı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Geleceğin İnsana Yakışır İşleri İçin Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran İncelemelerde Bulundu

Artvin'de düştüğü derede mahsur kalan karaca kurtarıldı

Bayburt'ta hakaret şikayetinin tarafları SMA hastasına bağış şartıyla uzlaştı

Trabzon'da ihtiyaç sahipleri için geçici giyim mağazası açıldı

Trabzon'da "Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" kongresi düzenlenecek

Akçaabat'ta 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği sona erdi

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim'den "Engelliler Haftası" mesajı

Trabzon'da Yeşil Yol Projesi'nde yayla yollarının yapımı için protokol imzalandı

Medikal cihaz üretiminde KTÜ ile TTSO arasında işbirliği başlatıldı

Trabzon'da kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

Trabzon'da silah kaçakçılığı operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

Tuğba öğretmen gelin gittiği şehirde "Trabzon Ağzı Sözlüğü" çıkardı

"Engelsiz Trabzon" paneli gerçekleştirildi

  • Pazartesi 13.7 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 12.5 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.1 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10183,29%-0,35
  • DOLAR

    32,19% -0,05
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2429,93% -0,58
  • Ç. ALTIN

    3925,09% -0,47

Rize

13.05.2024

  • İMSAK 03:09
  • GÜNEŞ 04:55
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:12