Lezzetli Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Püf Noktası

Yumurtalı ekmek özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Sadece çocukların değil büyüklerinde severek tükettiği bu efsane lezzeti pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifi sizler için derledik.

Lezzetli Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Püf Noktası
Yemek Tarifleri 17.03.2024 09:32:00 0

Yetişkinler için eski yılların pazar sabah kahvaltılarını hatırlatan yumurtalı ekmek, yeni nesil çocuklar tarafından da seviliyor. Hal böyle olunca yumurtalı ekmek yediden yetmişe herkese hitap eden bir tat olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle sabah kahvaltı sofralarında yer alan yumurtalı ekmek, Ramazan aylarında sahur vaktinde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Akşam yemeği yerine birçok kişi kahvaltı tarzı sofraları tercih etmektedir. Özellikle tazecik demlenen çayın yanında afiyetle tüketilebilen yumurtalı ekmek, pratik bir şekilde hazırlanması ile de kurtarıcı bir yemek seçeneği olabilmektedir. Bu yazımızda kolay ve lezzetli bir şekilde yumurtalı ekmeği nasıl hazırlayacağınızı sizlere aktaracağız. Aynı zamanda daha lezzetli yumurtalı ekmek yapabilmenize imkan sunan püf noktalarını da sizler için araştırdık.


YUMURTALI EKMEK YAPMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

Evde çayınız demlenene kadar lezzetli yumurtalı ekmekler yaparak hem kendinizi hem de çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz. İşte yumurtalı ekmek yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • 1,5 bayat ekmek
  • 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Sıvıyağ

LEZZETLİ YUMURTALI EKMEK NASIL HAZIRLANIR?

Puf puf kabaran, lezzetli yumurtalı ekmek yapmak için ilk olarak bayat ekmekler orta kalınlıkta olacak şekilde dilimlenir. Üç yumurta, süt, bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat yayvan bir tabakta bir araya getirilir. Tüm malzemeler birbiri ile karışana kadar çırpılır. Ardından dilimlenen ekmekler hazırlanan harca arkalı önlü olacak şekilde bulanır. Yumurtalı karışıma bulanan ekmekler, uygun bir tavada kızdırılan sıvıyağa eklenir ve pişirilir. Yumurtalı ekmekler, arkalı önlü olacak şekilde pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilebilir.

LEZZETLİ YUMURTALI EKMEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Yumurtalı ekmekleri tavada pişirirken, iki yüzünün de aynı oranda piştiğinden emin olunmalıdır. Bunun anlaşılması için ekmekte açık sarı noktaların gözükmemesi gerekir. Eğer ekmeklerin her iki yüzünde de açık sarı noktalar yoksa, yumurtalı ekmekler hazır olmuş demektir. Yumurtalı ekmeklerin tavadan alınması için altın sarısı ya da açık kahverengi bir rengin görünmesi gerekir.

Pişirme sırasında ekmeklerin daha hafif olması için yağ oranı az tutulmalıdır. Bu sayede hem hafif hem de daha sağlıklı yumurtalı ekmekler elde edilebilir. Yumurtalı karışım hazırlanırken tercih edilecek olan baharatlar damak tadına göre tercih edilebilir. Aynı zamanda yumurtalı ekmek yapmak için sadece ekmek kullanılmasına gerek yoktur. Bazlama, tam buğday ekmeği ya da tercihe göre kepekli ekmek kullanımı da tercih edilebilir.

YUMURTALI EKMEĞİN YANINA NE YAKIŞIR?

Yumurtalı ekmeğin yanında kahvaltılık tüm ürünler tüketilebilir. Çay ya da soğuk bir içecek yumurtalı ekmeğe en iyi şekilde eşlik edecektir. Ancak yumurtalı ekmeğin tuzsuz yapılması durumunda yanına reçel, bal ya da kaymak servis edilebilir. Bu sayede oldukça lezzetli bir tat elde edilecektir.

Yumurtalı ekmeğin yanında kızarmış sucuk, salam, kaşar peyniri ve damak tadına göre kahvaltılık ürünlerde tercih edilebilir. Yumurtalı ekmek hazırlamak için tercih edeceğiniz bu tarif ile ortalama olarak altı adet ekmek elde edebilirsiniz. Tüm yumurtalı ekmekleri hazırlamanız ise yaklaşık olarak on dakika ila on beş dakika gibi bir süre alacaktır. Hazırlayacağınız yumurtalı ekmeklerin orta kalınlıkta olması halinde sahip olacağı kalori yaklaşık olarak 174 kcal’dir. O nedenle özellikle diyet yapanların bu lezzeti dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Artvin'deki şenlikte yazarlarla bir araya gelen çocuklar, kendi hikayelerini de tanıttı

Artvin'de Yeni Bir Boks Spor Kulübü Açıldı!

Trabzon'da silahla yaralama olayına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Akçaabat'ta "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" etkinliği düzenlendi

Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" çeşitli etkinliklerle devam etti

Araklı Belediye Başkanı Çebi, muhtarlarla bir araya geldi

Trabzon'da anasınıfı öğrencilerine yönelik şenlik düzenlendi

Trabzon'da lise öğrencilerinden oluşan ragbi takımının hedefi Türkiye şampiyonluğu

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya, kazada yaralanan kediyi sahiplendi

Otomobil, kaldırıma çıkıp dükkanlara çarptı; iş yeri sahipleri son anda kurtuldu

Asırlık araçla dünya turuna çıkan Avustralyalı çift, Trabzon'a ulaştı

Artvin'de kursiyerler söküntü ip ve atık kumaşları kilime dönüştürüyor

Çaykara'da öğretmenlere temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Trabzon'da "Mankurt" adlı oyun sahnelendi

Trabzon'da bir iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

  • Cuma 18 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.9 ° / 13.5 ° false
  • Pazar 14.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10246,66%-0,01
  • DOLAR

    32,21% -0,08
  • EURO

    34,66% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2409,42% 0,69
  • Ç. ALTIN

    3878,81% -0,36

Rize

10.05.2024

  • İMSAK 03:14
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 21:07