Nane Likörü Evde Nasıl Yapılır, Tarifi ve Malzemeleri Nelerdir?

Nane Likörü hem tadı hem de görüntüsü ile insanı kendisine hayran bırakır. Yaz ve kış tüketilebilen likörler, alkol oranları bakımından fazla olmamaları nedeni ile tercih edilir. Likörün sahip olduğu ürpertici tadının yanı sıra ze

Nane Likörü Evde Nasıl Yapılır, Tarifi ve Malzemeleri Nelerdir?
Yemek Tarifleri 25.04.2024 07:13:00 0

Nane Likörü hem tadı hem de görüntüsü ile insanı kendisine hayran bırakır. Yaz ve kış tüketilebilen likörler, alkol oranları bakımından fazla olmamaları nedeni ile tercih edilir. Likörün sahip olduğu ürpertici tadının yanı sıra zengin aroması ile pek çok insanın dikkatini çeker.

Kahveye eklenebildiği gibi birbirinden farklı kokteyllerin hazırlanmasında kullanılır ayrıca tatlılar ve meyveler ile de tercih edilebilir. Yemekten önce ya da sonra içilebilir ve damakta hoş bir tat bırakır.

Nane Likörü İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Likör; alkol, meyve ve baharatların bir araya gelmesi ile elde edilir. Likör çeşitleri arasında en çok tercih edilen nane likörü neyle içilir sorusu sıklık ile sorulur. Lokum, fındık, kurabiye ya da çikolatalı pasta gibi yiyeceklerin eşlik etmesi ile likörün tadı daha da can alıcı olur şeklinde cevap verilir.
Yalnız içilmesi durumunda da sağladığı ferahlık insana haz verir. Likör bardakları ile servis edilir ve Türk kahvesinin yanında içilmesi ile ayrı bir lezzete ulaşır. Likörün yapılabilmesi için gerekli malzemeler; 200 gr nane yaprağı, 1 litre saf alkol, 500 gr tozşeker ve 1 su bardağı su şeklinde olur.

Nane Likörü Nasıl Yapılır?

Nane likörü tarifi öncelikle nane yapraklarının yıkanıp süzülmesi ile başlar. Nane yapraklarının kurulanmasının ardından kavanoza doldurulur ve içine saf alkol eklenir. Kavanozun kapağının sıkıca kapanması ve güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 1 ay kadar bekletilmesi gerekir. Nane ve alkolün tadının iyice harmanlanması amacı ile bekletme süresinde her gün kavanoz çalkalanır.

Bekletme süresinin bitişi ile nane yaprakları temiz bir tülbent yardımı ile süzülerek kenara alınır. Tencerede, şeker ve su karıştırılır. Koyu bir şurup elde edinceye kadar yavaş bir şekilde kaynatılmaya bırakılır. Şurup ılıktan sonra nanelerin süzülmüş olduğu kavanoza ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve ışık almayan serin bir yerde 1 hafta bekletilir.

1 hafta bekletildikten sonra likör kadehlerine boşaltılarak afiyet ile içilir. Yapım aşamasında nane yaprakların süzülmesi ile ilk elde edilen renk yeşil olur; ancak zamanla hava ile teması sonucunda renk değişmeye başlar. Bu aşamada yeşil rengin elde edilebilmesi için kimyasal boya kullanılır.

Kimyasal boyanın kullanılmadığı ve böylelikle daha sağlıklı olan likörlerde zeytinyağını andıran bir renk ortaya çıkar. Nane likörü ne işe yarar sorusuna şu şekilde cevap verilebilir. Nane, bol miktarda esansiyel yağ ile beraber tanen de içerir. Bu sayede sindirim üzerinde olumlu bir etki sağlar ve kişiyi depresyona karşı koruduğu gibi uyku düzenini de normalleştirir.

Nane likörü sarhoş eder mi, şeker oranı yüksek olduğunda içimi daha kolaylaşır ve kişi daha hızlı içmeye başlar. Daha fazla ve hızlı içim de kişiyi sarhoş eder ayrıca likörler sarhoş olmak için değil keyfi içecekler olup keyif yapmak için içilmesi gerekir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Trabzon ve çevre illerde AK Parti'li kadınlar Gazzeli anneler için toplandı

Doğu Karadeniz yaylalarına göç başladı

TTSO'nun genç istihdamı projesinde 22 kişiye istihdam sağlandı

KTÜ Uzay Kulübü CanSat 2024'te birincilik hedefliyor

Trabzon'da karganın marketin önündeki raftan cips paketini alması kameralara yansıdı

Akalazya hastaları POEM yöntemiyle sağlığına kavuşuyor

Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski'den Trabzonspor'a ziyaret

Servis kiralayan üniversitelilerin darbedildiği olayın kamera görüntüleri ortaya çıktı

Artvin Valisi Ünsal'dan şehit Soner Ateşsaçan'ın ailesine ziyaret

Artvin'deki şenlikte yazarlarla bir araya gelen çocuklar, kendi hikayelerini de tanıttı

Artvin'de Yeni Bir Boks Spor Kulübü Açıldı!

Trabzon'da silahla yaralama olayına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Akçaabat'ta "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" etkinliği düzenlendi

Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" çeşitli etkinliklerle devam etti

Araklı Belediye Başkanı Çebi, muhtarlarla bir araya geldi

  • Cuma 18 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.9 ° / 13.5 ° false
  • Pazar 14.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10352,72%0,82
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,75% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2457,89% 1,06
  • Ç. ALTIN

    3941,84% 1,66

Rize

10.05.2024

  • İMSAK 03:14
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 21:07