Rize'de "Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Projesi" hayata geçirildi

Rize'de "Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Projesi" hayata geçirildi

Rize
10.05.2024 14:25:00 0

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ardeşen Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde hazırlanan “Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Kurulumu Projesi" kapsamında Ardeşen ilçesinde kurulumu tamamlanan seraların açılışı ve meyve aşılama töreni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu; “Ana ürünümüz çaydır. Ekonomik ömrünü doldurmuş çay bahçelerinin yenilenmesiyle ilgili daha önce bir çalışmamız oldu. Burada 35 bin adet klonlanmış çay çeliklerinden fidan yaptık. Amacımız bir örnek bahçe yapmaktı. Dokap Başkanı'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müdürü Genc; “Bugün burada adaçayı, aronya, maviyemiş ve ceviz bahçelerinin kurulum programı için toplanmış bulunmaktayız. Buradaki açılışımız sadece bu tesisin açılışı değil aynı zamanda bundan sonraki meyve bahçelerine yapılacak olan çalışmaların bir tesisidir. Burada sadece meyve bahçelerinin kurulumu değil bundan sonra sahaya dikelecek meyvelerin hem çoğaltması, hem de aşılaması yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Dokap Başkanı Gültekin; “Bizler Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak tarım, hayvancılık, turizm, eğitim, kültür başlıklarında Çorum'dan Artvin'e kadar 11 ilde hizmet ediyoruz. Bu meyve bahçesi kurulumu ve seraların açılışı İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay; “Çay üreten bir bölgeyiz. Ancak bazı İlçelerimiz ve bazı İllerimiz sanayi bölgesi oluyor ve tamamen sanayi üzerinden geçimini sağlıyor. Biz de çay üzerinden genelde geçimini sağlayan bir ilçeyiz. Ancak bizim beklentimiz en azından meyve, sebze ve tarım ürünlerinde ilçenin kendi kendine yetebilmesidir. Şuan bu bölgenin en büyük sorunlarından bir tanesi kendi kendine yetmeyen yani tabiri caizse meyvesini, sebzesini kendisi karşılayamayan bir kısma düşmüş durumdayız. Burası seracılık açısından ve hava koşulları itibariyle uygun bir bölge. Bu vesileyle bu bölgede en azından bu açığın giderilmesi için adım atmış bulunmaktayız" dedi.

Düzenlenen programa DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'in yanı sıra Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay, Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, 20. Dönem Rize Milletvekilli Avni Kabaoğlu, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak, İlçe TSO Başkanı İsmail Kuyumcu ile STK'lar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katılım sağladı.


Haber Kaynak : ZEKERİYA SARIHAN

Trabzon yaylaları mayısta beyaza büründü

Trabzon'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Artvin'de dereye düşen yavru karacayı kurtarma operasyonu kamerada

Artvin'de düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörü iki kişi tutuklandı

Artvin'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Artvin'de 990 dekar tarım arazisini sulayacak gölette su tutuldu

Türkiye Tarihindeki En Büyük Okul Terkleri Yaşanıyor: Eğitimci-Yazar Feray Aytekin Uyardı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Geleceğin İnsana Yakışır İşleri İçin Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran İncelemelerde Bulundu

Artvin'de düştüğü derede mahsur kalan karaca kurtarıldı

Bayburt'ta hakaret şikayetinin tarafları SMA hastasına bağış şartıyla uzlaştı

Trabzon'da ihtiyaç sahipleri için geçici giyim mağazası açıldı

Trabzon'da "Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" kongresi düzenlenecek

Akçaabat'ta 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği sona erdi

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim'den "Engelliler Haftası" mesajı

  • Pazartesi 18.6 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 18.9 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.7 ° / 13.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10739,57%0,90
  • DOLAR

    32,21% 0,02
  • EURO

    35,01% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2512,14% 0,47
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,26

Rize

20.05.2024

  • İMSAK 02:59
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:22