Tiyatro öğrencilerinden 'Vaveyla' oyunuyla Gazze'deki katliam için 'sessiz çığlık'

ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri, 'Vaveyla' oyunuyla Gazze'deki yaşanan katliamın durmasını istedi.

Tiyatro öğrencilerinden
GÜNCEL 28.03.2024 13:35:00 0

ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri, ‘Vaveyla’ oyunuyla Gazze'deki yaşanan katliamın durmasını istedi.

Dünya Tiyatro Günü sebebiyle Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri, 'Vaveyla' isimli oyunla izleyicilerin karşısına çıktı. Oyun öncesi kısa bir açıklama yapan Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, "Oyunumuz çağımızın ve özellikle de günümüzün kanayan yarası olan savaş temalı. Maalesef bugün başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın pek çok yerinde oluk oluk insan kanı akıtılmakta. Çok üzgünüz, çok kırgınız, çok küskünüz. Oyunumuz, vahşi, barbar, zalim, katil devletlerin ve egemen güçlerin çıkarları ve emelleri uğruna akıttıkları bu kana, bu vahşete, buradan 'dur' diyebilmek için, en azından bu yolda bir şeyler yapmış olmak için hazırlamıştır” dedi.

‘İNSANLIK ADINA ÇIĞLIK ATMAK İÇİN KARŞINIZDAYIZ’

‘Vaveyla’ oyunu ile insanlık adına çığlık atmak için sahnede olduklarını söyleyen Prof. Dr. Aydemir, “Merhametimizi, insanlığımızı, kalplerimizi harekete geçirmek için, insanlık sınavımızı, ahlak ve vicdan sınavımızı hakkıyla verebilmek için, sevgimizi ve hassasiyetlerimizi öldüremeyeceklerini göstermek için, haklı, mazlum ve masumların yanında olduğumuzu anlatmak için, kötülerin safında olmadığımızı ve olmayacağımızı ifade etmek için, tiyatronun insanlığın ve insani olanın hizmetinde olan bir sanat olduğunu duyurmak için, Gazzeli ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimize karşı derin mahcubiyetimizi ve insanlık borcumuzu bir nebze de olsa hafifletmek için 'Vaveyla' çığlık demek, insanlık adına çığlık atmak için karşınızdayız" diye konuştu.

‘ÇIĞLIĞIN EN TEHLİKELİSİ SESSİZ OLANIDIR’

Oyuncular adına yönetmen Alev Ayazoğlu'na çiçek vererek tebrik eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Berkli ise "Sözün bittiği bir yer. Bizi aldı, dünyanın çeşitli bölgelerindeki vahşete, zulme götürdü. Myanmar'dan Doğu Türkistan'a Gazze'ye kadar. Çığlığın en tehlikelisi sessiz olanıdır. Biz burada sessiz olan çığlığı izledik. Batının vahşetine en güzel şekilde cevap veren sanat, bir iyilik hareketidir. Burada iyilik hareketi olarak başlatılan bu sessiz çığlığı, sessiz sinelerinizde lütfen devam ettirin" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi salonunda yönetmenliğini Alev Ayazoğlu'nun yaptığı oyunda öğrenciler, Gazze'de yaşanan katliama sessiz çığlıklarıyla ‘dur’ dedi, barış çağrısı yaptı. Yaklaşık 50 dakika süren oyun sonunda izleyenler öğrencileri ayakta alkışladı.


Haber Kaynak : DHA

Trabzon'da "2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri" düzenlenecek

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ankara'da

Trabzon'da bakanlık heyeti model fabrika için uygun yerleri inceledi

KTÜ'de yeni bölüm ve iki de program açılacak

Rize'nin 3 aylık çay ihracatı yüzde 72 arttı

Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" 2 Mayıs'ta başlayacak

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Bakan Yardımcısı Kırbıyık, Trabzon Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu

Arhavi'de OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı

Çaykara'da ata tohumu takası gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi YÖKAK tarafından 2 yıl daha akredite edildi

Trabzon'da yayla yollarında karla mücadele devam ediyor

Seyahat acentesi temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi

Akçaabat'ta tiyatro festivali kapsamında iki oyun sahnelenecek

Milli yüzücü Kırhan Yılmaz, yeni rekorlar peşinde

  • Cumartesi 16.8 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Rize

27.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 16:10
  • AKŞAM 19:17
  • YATSI 20:47