Adana Valisi Köşger: Herkesin üniversite bitirmiş olması gerekli değil
Nuri PİR/ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Yavuz Selim Köşger, ülkenin son dönemlerde en önemli sorunlarından birinin, sektörlerde ara eleman temin edilememesi olduğunu belirterek, “Maalesef şu veya bu sebeple mesleki eğitimi bir şekilde ülkede istenilen şekle getiremedik. Bir ülkede herkesin doktor, mühendisi olması, herkesin üniversite bitirmiş olması mümkün değil, gerekli de değil aslında” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Alman Kalkınma Bankası (KfW) işbirliğinde Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında düzenlenen 'Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı. Etkinliğin açış törenine, Vali Yavuz Selim Köşger. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar. KfW Teknik Proje Koordinatörü Utku Çil ve oda temsilcileri katıldı.
MESLEKİ EĞİTİM VURGUSU
Törende konuşan Vali Kösger, Türkiye'nin son dönemlerde en önemli sorunlarından birinin, ara eleman temin edilememesi olduğunu, tüm sektörlerde ara elemana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Vali Kösger, "Maalesef şu veya bu sebeple mesleki eğitimi bir şekilde ülkede istenilen şekle getiremedik. Bir ülkede herkesin doktor, mühendisi olması, herkesin üniversite bitirmiş olması mümkün değil, gerekli de değil aslında. Bunu çok iyi planlayabilmemiz lazım. Eğitimin ilk safhalarında gençlerimizi kabiliyetlerine, yeteneklerine göre onları en uygun alanlara yönlendirmemiz lazım. Mesleki eğitim ve kariyer günleri işte bunu sağlama, bu hadiseye, ihtiyaca dikkat çekme açısından önem arz ediyor" dedi.
Vali Köşger, iş insanlarından mesleki eğitimde kabiliyetli çocuklara, imkan sağlama noktasında daha arzulu, İstekli davranmalarını istedi.
Eğitim, söyleşi, konferans ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği, mesleki ve teknik liselerle firmaların katıldığı Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri, 23 Mayıs'ta sona erecek. (DHA)
FOTOĞRAFLI
9977,94%1,13
35,41% 0,16
36,39% -0,36
3091,27% -0,06
4952,22% 0,14
Rize
19.01.2025