Tarih: 03.08.2023 10:49

Aqua Jogging Nedir? Kimler Aqua Jogging Yapabilir?

Facebook Twitter Linked-in

Hava çok sıcakken açık havada koşmak çok zordur. Ancak bu yaz sıcağında bile formda kalmak istiyorsanız, havuzlarda veya denizde yapılan düşük yoğunluklu bir egzersiz olan Aqua Jogging'i deneyebilirsiniz. 

Suda koşmak karada koşmaya çok benzer ancak vücudu kendi ağırlığını taşıma zorunluluğundan kurtardığı için çoğunlukla sakat koşucular tarafından tercih edilir. Koşucular yaralanma nedeniyle karada aerobik egzersiz yapamadıklarında, bu egzersizi seçerek birkaç hafta formda kalabilir.

FİZİKİ DAYANIKLILIĞI ARTIRIYOR

2022'de yayınlanan bir incelemeye göre suda koşmak, insanların aktivitelere dayanıklılığını karada koşmaya benzer şekilde iyileştirebilir. Bu nedenle, evde koşu bandında koşmaktan yorulduysanız veya sıcaktan dolayı dışarıda koşamıyorsanız, bu etkili egzersizi uygulayabilirsiniz. 

SU KOŞUSU İÇİN NEYE İHTİYAÇ VAR?

Uzmanlara göre bu tür egzersizleri herkes yapabilir. Yeter ki doğru tekniği bilsin, doğru ve uygun ekipmana sahip olsun. Peki bir kişinin Aqua Jogging yapması için neye ihtiyacı var? Su koşusu için, bir kişinin sahip olması gereken ilk ve en önemli şey, ayakları dibe değmeyecek kadar derin bir havuz. Yeni başlayanların yüzeyde yüzebilmek için AquaJogger veya yüzme kemeri gibi bir yüzdürme cihazının yardımına ihtiyacı olabilir. 

VÜCUT NASIL KONUMLANMALI?

Söz konusu egzersizin sırrı ise vücudu dik tutmak ve yavaş hareket etmek. Vücut öne doğru eğilmemeli ve eller onu suda itmek için kullanılmamalı.Aqua Jogging sırasında kişi yerinde kalabilir veya suda ilerleyebilir. 

Araştırmaya göre su koşusu, eğitimli koşucular için etkili bir çoklu antrenman egzersizi, ancak yaz aylarında bu tür egzersizleri takip etmek için atlet olmanız gerekmiyor. Yani sıcaklıklar yükseldiğinde, suda koşmak neredeyse herkes için mükemmel bir egzersiz seçeneği.

BAZI İNSANLAR İÇİN YORUCU OLABİLİR

Su koşusu, eğlenceli ve zevkli olmasının yanı sıra fiziksel dayanıklılık ve kalp-solunum sağlığı dahil olmak üzere insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Ancak bu, efor gerektiren bir egzersiz ve suyun vücuda direnç kattığı düşünülürse, bazı kişiler için diğerlerine göre daha yorucu olabiliyor. Bu nedenle, altta yatan sağlık sorunları veya başka zorlukları olan kişiler için Aqua Jogging'e başlamadan önce doktorlarının onayı gerekli.

Öte yandan çok sıcak olan öğle saatlerinde açık havada bu sporu yaparken dikkatli olmak lazım. Aksi takdirde bilinç kaybı, sıcak çarpması ve hatta ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —