Sağlık Teknolojileri ve İnovasyonu Destekleyen Üreten Sağlık Modeli Tanıtıldı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sağlık teknolojileri ve sağlık bilimleri alanında yenilikçi yaklaşımları ve üretkenliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Üreten Sağlık Modeli” tanıtım toplantısı ve "Fikirden Ürüne Üreten Sağlık İş Birlikleri Protokolü" törenine katıldı. Etkinlik, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’ın yanı sıra, Atatürk Üniversitesi, Hacettepe, İstanbul, Ankara, Ege, Dokuz Eylül ve Erciyes Üniversitelerinin rektörleri de katıldı.
Törende ilk olarak TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, "Üreten Sağlık Modeli" temalı bir sunum gerçekleştirdi. Kervan, sağlık inovasyonuna katkı sağlayacak tüm paydaşların desteğini ifade ederek, fikir sahibi olanlara fikri ürün haline getirme yolunda gerekli desteğin sağlanacağını vurguladı.
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Üreten Sağlık Modeli Vurgusu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2002 yılından bu yana sağlık sektöründe önemli değişimlerin ve gelişmelerin yaşandığını belirterek, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sektöre etkilerine dikkat çekti. Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli ile Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı’nı hayata geçirme kararı aldık. Bu yeni dönemin temel başlıklarından biri olan Üreten Sağlık Modeli ile fikirden ürüne giden bir ekosistem oluşturuyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık teknolojilerindeki milli hamlesinin taşıyıcısı olmayı hedeflediklerini belirtti.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Amacımız, Sağlıkta Dışa Bağımlılığı Azaltmaktır"
Etkinlikte bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin sağlık alanındaki gücünü vurgulayarak, zorlu zamanlarda dahi uluslararası sağlık hizmeti sunmaya devam ettiğini ifade etti. Pandemi ve deprem gibi büyük zorluklar karşısında, Türkiye’nin sağlık sisteminin etkinliğini bir kez daha gördüklerini belirten Hacımüftüoğlu, bu başarının tüm sağlık çalışanları, bilim insanları ve ülkenin birlik içinde hareket etmesinin bir sonucu olduğunu dile getirdi. Ayrıca, sağlık alanındaki Ar-Ge ve üretim kabiliyetlerini artırarak, yenilikçi fikirlerin ticari ürünlere dönüşmesini desteklemeyi önceliklendirdikleriniönceliklendirdiklerini söyledi. toplantı, sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımlar ve üretkenliğin artırılması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi. Türkiye'nin sağlık sektöründeki dışa bağımlılığını azaltmayı ve kendi milli sağlık teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan bu modelin, akademi, sanayi ve devlet iş birliğiyle başarıya ulaşması bekleniyor.
9927,22%0,61
35,56% 0,39
36,64% 0,09
3095,76% 0,10
4949,75% 0,12
Rize
17.01.2025