Tarih: 10.11.2023 14:26

Bayburt'ta 10 Kasım Anma Törenleri Coşkuyla Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle, Ulu Önder'in hatırasını yaşatmanın gururunu yaşadı.

Törene katılımın yoğun olduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Mustafa Eldivan ve Bayburt Lisesi Tarih Öğretmeni Yakup Kara'nın günün anlam ve önemine dair yaptığı duygusal konuşmalar, katılımcıları duygulandırdı.

Öğrencilerin sahne aldığı törende, Atatürk'e duyulan sevgi şiirlerle ifade edildi. Ayrıca, 10 Kasım'a özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterimiyle katılımcılara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından kesitler sunuldu. "Bir Ömrün Hikayesi" isimli oratoryo sunumu ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği bölüm, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda Vali Eldivan, Başkan Hükmü Pekmezci ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya tarafından, ilkokul, ortaokul ve liselerde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Tören, katılımcıların duygusal anlar yaşadığı bir atmosferde sona erdi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya'nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz mirası bir kez daha gururla anıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —