Tarih: 01.10.2024 14:24

Bayburt'ta Gençlerin Katılımıyla 'Kent Diplomasisi' Paneli Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi' projesi kapsamında "Kent Vizyon Panelleri Bayburt" etkinliği gerçekleştirildi.

Panelin selamlama konuşmasını yapan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, gençlerin şehirlerde bu tür platformlarda önemli birer aktör haline gelmeleri gerektiğini vurguladı. Eldivan, "Bu panellerde daha aktif rol almaları gerektiğini düşünüyorum. Kıymetli konuklarımızın sizlere aktaracakları değerli bilgilerin ışığında en iyi şekilde yararlanacağınızı umuyorum" dedi.

Bayburt Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, 'Bayburt ve Kent Diplomasisi' ile 'Kent Markalaşması Bağlamında Bayburt Müzeleri' konulu iki oturum gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Daire Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Daire Başkanı Serkan Gedük, il protokolü ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Panel, gençlerin kent diplomasisi konusundaki farkındalığını artırmayı ve Bayburt’un potansiyelini ortaya koymayı amaçladı.

T.C. Bayburt Valiliği, gençlerin katılımını teşvik eden bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, kent diplomasisinin gelecekteki gelişiminde gençlerin rolünün kritik olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —