Beykoz, kıyı boyunca sıralanan balık restoranları ile keyifli akşam yemeklerinin en sevilen adreslerinin başında geliyor.
Hafta sonu gezilerinin en sevilen yerleri arasında değerlendirilen Beykoz, İstanbul Boğazı’nın manzaralarına tanıklık edebileceğiniz pek çok mekana ev sahipliği yapıyor. Mesire alanları ve sahil boyu yürüyüş yolları ile doğayla iç içe olmanıza imkan tanıyan Beykoz, farklı seyahat ihtiyaçlarını başarılı şekilde karşılıyor.
İstanbul’un bir ilçesi olan Beykoz’da tarihi konaklar, yüzlerce yıllık camiler ve onlarca yıldır varlığını sürdürmeye devam eden çeşmeler bulunuyor. Osmanlı döneminde aktif olarak kullanılan Beykoz, Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Seyahatinizi yalnızca bu liste ile sınırlandırmak doğru olmasa da tarihi ilçeyi daha yakından tanımak için listede bulunan adresleri ziyaret etmenizi öneriyoruz. Dört mevsim boyunca benzersiz manzaralar sunan ve farklı seyahat olanakları tanıyan Beykoz, şehir dışından gelecek ziyaretçilerin konaklayabilecekleri Beykoz otelleri de bulunuyor. Farklı şehirlerden İstanbul’a geldikten sonra Beykoz’a ulaşmak için toplu taşıma araçlarını veya taksiyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca, konforlu bir seyahat için araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Beykoz ilçesinde bulunan Kavacık’ta en sık ziyaret edilen yerlerden olan Otağtepe Fatih Korusu’dur. Boğaz manzarasına sahip olan ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen sağında bulunan Otağtepe Fatih Korusu canlı renklerdeki çiçeklerin çevresindeki yürüyüş yollarına, minik dereler üzerindeki taş köprülere ve dinlenme alanlarına ev sahipliği yapıyor. Hafta sonu gezilerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan ve kahvaltı konusunda gastronomik deneyimler sunan pek çok restorana da ev sahipliği yapan Otağtepe Fatih Korusu tarihi açıdan da önemli bir yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sırasında çadır kurduğu ilk yer olması sebebiyle önemli olan Otağtepe Fatih Korusu İstanbul’un en popüler gezi yerlerinden biridir.
”Otağtepe Fatih Korusu konum için tıklayın”
Göksü Kasrı ismiyle de anılan bu yapı Küçüksu ve Göksu Deresi’nin arasına inşa edilmiştir. Beykoz’un mutlaka görülmesi gereken simgesel yapılarından biri olan Küçüksu Kasrı, Osmanlı döneminde pek çok ünlü eserin mimarı olan Nigoğos Balyan tarafından özenle tasarlanmıştır. Boğaz gezisi yapan tekne turlarıyla da Küçüksu Kasrı görme şansı yakalayabilirsiniz. 1856 yılında yapımı tamamlanan ve Osmanlı padişahlarının dinlenme amacıyla kullandıkları, oldukça etkileyici bir yapı olan Küçüksu Kasrı, 1994 yılında aslına uygun şekilde restore edilmiş ve turistik açıdan önemli bir yapı haline getirilmiştir. Uluslararası etkinlikler, resepsiyon ve kutlamalar için tercih edilen Küçüksu Kasrı çevresinde bulunan mesire alanları ile keyifli bir gezi noktasıdır.
Bugüne dek tarihi dokusunu kaybetmeden gelebilmeyi başaran Kanlıca, İstanbul Boğazı kıyısında uzanıyor. Keşfetmeye değer pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan ve özellikle yoğurdu sebebiyle her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Kanlıca, Osmanlı konakları arasında keyifli bir yürüyüş yaparak, tarihi atmosferde vakit geçirmeye imkan tanıyor.
İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listelerinin başında gelen Kanlıca turistik açıdan pek çok olanak sunuyor. Şehrin en önemli yeşil alanlarından biri olan Mihrabat Korusu’na da ev sahipliği yapan ve her mevsim düzenlenen tarih ve fotoğrafçılık gezilerinin vazgeçilmez adresi olarak değerlendirilen Kanlıca, gün içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve muhteşem manzara eşliğinde dinlenebileceğiniz restoran ve kafeler de bulunduruyor.
”Mihrabat Korusu konum için tıklayın”
Polonezköy Tabiat Parkı ilçe merkezine yalnızca 10 km uzaklıkta yer alıyor ve tabiat parkı olarak koruma altında tutuluyor. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşarak el değmemiş doğal güzellikler arasında zaman geçirmek istiyorsanız ziyaret etmenizi önerdiğimiz Polonezköy Tabiat Parkı 1842 yılında kurulmuştur. Klasik Polonya köy mimarisini yansıtan binlerce güzel yapıya ev sahipliği yapan ve turizm olanakları açısından da oldukça zengin olan Polonezköy Tabiat Parkı kamp alanları, Beykoz otelleri, bungalovlar gibi pek çok turistik yapı bulunduruyor. Yüzlerce sevimli hayvanı yakından görebileceğiniz, Türkiye’nin oksijen seviyesi en yüksek yerlerinden biri olan Polonezköy Tabiat Parkı piknik yapmak ve vakit geçirmek için oldukça ideal bir gezi alanıdır.
12 farklı bölümden oluşan ve Türk cam sanatının gelişimi hakkında bilgi sahibi olmaya imkan tanıyan Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi hariç haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret ediliyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük cam müzesi olduğu için her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan müze, 360 dönümlük bir alan üzerinde yer alıyor. 19. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan devasa binası ile de dikkat çeken Beykoz Cam ve Billur Müzesi zengin koleksiyonu sebebiyle bölgenin en sevilen müzelerinden biridir.
”Beykoz Cam ve Billur Müzesi konum için tıklayın”
Hidiv Kasrı’na ev sahipliği yapan ve 17 hektarlık büyük bir yeşil alanı kaplayan Çubuklu Korusu Bizans dönemlerinden beri şehrin en sevilen gezi alanları arasındadır. Görülmeye değer güzellikte tarihi yapıları ve çarpıcı doğal güzellikleri ile binlerce ziyaretçiyi kendisine çekmeyi başaran Çubuklu Korusu, özellikle sonbahar aylarında yerlere düşen sarı yapraklar ile benzersiz manzaralar sunuyor. Onlarca farklı ağaç türü arasında uzanan yürüyüş parkurları, keyifli molalar vermeye imkan tanıyan kır bahçeleri, şelaleleri, koşu parkurları ve çiçek bahçeleri ile Beykoz’un en sevilen gezi alanlarından biri olan Çubuklu Korusu, doğa tutkunları tarafından yılın dört mevsimi ziyaret ediliyor.
Anadolu Hisarı İstanbul’un simgesel yapılarının başında geliyor. Beykoz’un en popüler tarihi yapılarından olan Anadolu Hisarı, 7 bin metrekarelik geniş bir alan üzerinde kuruludur. Göksu Deresi’nin İstanbul Boğaz’ıyla birleştiği yerde bulunan ve oldukça etkileyici bir yapı olan Anadolu Hisarı Yıldırım Beyazıt döneminde inşa edilmiştir. İnşa edildiği dönemden beri popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyen Anadolu Hisarı günümüzde İstanbul’un turistik açıdan en dikkat çekici yapılarının başında geliyor.
İstanbul’un meşhur yemekleri listesini deneyebileceğiniz restoranların büyük bir çoğunluğu Anadolu Hisarı etrafında yer alıyor. Osmanlı ve Türk mutfaklarından lezzetler tadarak keyifli bir seyahat gerçekleştirebileceğiniz Anadolu Hisarı, yılın her mevsimi oldukça kalabalıktır.
Anadolu Kavağı eteklerinde etkileyici bir manzaraya sahip olan Yoros Kalesi İstanbul tarih ve kültür turları ile keşfe çıkabileceğiniz en sevilen tarihi yapıların arasında geliyor. Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve boğazın kontrolünü sağlamak amacıyla uzun yıllar boyunca aktif bir rol oynayan Yoros Kalesi 14. yüzyıldan sonra Osmanlı Döneminde de kullanılmıştır.
Yoros Kalesi deniz seviyesinden 500 metre yükseklikte, boğaza hakim bir konumda, etkileyici bir manzaraya sahiptir. Büyük bölümü sağlam mimarisi sebebiyle ayakta kalmayı başaran kale kesme taşlarla inşa edilmiştir. Devasa surlarını ve burclarını gezebileceğiniz, panoramik fotoğraflar çekebileceğiniz Yoros Kalesi’ne şahsi aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
”Yoros Kalesi konum için tıklayın”
Benzersiz bir İstanbul manzarası sunan ve deniz seviyesinden 200 metre yüksekte yer alan Yuşa Tepesi Hz. Yuşa peygamberin mezarının yer aldığı alandır. Bu sebeple de kutsal kabul edilir. Çamlıca Tepesi’nden sonra İstanbul’un en yüksek ikinci tepesi konumunda bulunan Yuşa Tepesi Beykoz ve Anadolu Kavağı’nın en güzel mağazalarını izleyebileceğiniz yerdir. İstanbul’da gerçekleşen fotoğraf safarilerinin vazgeçilmez konumlarından biri olan Yuşa Tepesi seyir terasına, kır bahçelerine, Hz. Yuşa Türbesi ve Yuşa Cami’ye de ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte tepede bulunan tarihi çeşmelerin şifalı olduğu düşünülüyor. Ziyaretiniz esnasında şifalı sulardan içmeyi denemenizi öneriyoruz.
Beykoz’da mutlaka görülmesi gereken simgesel yapıların başında Mecidiye Kasrı geliyor. 1845 senesinde Mısır Valisi Mehmet Âli paşa tarafından inşa edilen ve Hünkar İskelesi’nin güney kısmında bulunan bu çarpıcı yapı, eşsiz mimarisi ile bugüne dek varlığını korumayı başarmıştır.
Mecidiye Kasrı her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Osmanlı zamanında yabancı devlet görevlilerinin misafir edildiği Mecidiye Kasrı (Beykoz Kasrı) günümüzde 19. yüzyıl dönem mobilyaları ve antikalar ile süslüdür. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan Mecidiye Kasrı tarihte keyifli bir yolculuğa çıkmaya imkan tanıyor.
”Mecidiye Kasrı konum için tıklayın”
8.479 bin metrekarelik bir alanı kapsadığı için İstanbul’un en geniş mesire yeri olan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı 2020 yılında hizmete açıldı. Bu özelliğiyle şehrin halka en geç açılan mesire alanlarından biridir. Yüzlerce ağaç türüne, göletlere ve çiçek bahçelerine ev sahipliği yapan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı 4,5 kilometrelik bisiklet yolu ile doğayla iç içe olmak ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Binlerce kişilik mesire alanlarına ve çocuk oyun alanlarına da ev sahipliği yapan kent ormanında atlı kızak, okçuluk, cirit gibi geleneksel sporların gerçekleştiği 4200 metre karelik büyük bir alan da bulunuyor.
5 bin kitaplık şiir koleksiyonuna sahip olan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi istiklal marşının yazarı ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un anısını yaşatmak ve eserlerini sergilemek amacıyla kurulmuştur. 2018 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan müze, Beykoz merkezde bulunan Cami Sokak üzerinde konumlanıyor. Şairin eserlerini, fotoğraflarını, kişisel eşyalarını ve mektuplarını bulunduran koleksiyonu ile bölgenin en sevilen müzelerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi şairin şiirlerini sesli bir şekilde dinlemeniz konusunda sizlere olanak sağlıyor.
”Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi konum için tıklayın”
Dört Mevsim Piknik Alanı Anadolu Feneri’nin yanında bulunuyor. Kalabalıktan uzak, doğayla iç içe olmak isteyenlerin ziyaret ettikleri bir rekreasyon alanı olan Dört Mevsim Piknik Alanı Beykoz’un oksijen seviyesi en yüksek yerlerinden biridir. Özellikle hafta sonları organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları binlerce turistin rekreasyon alanına akın etmesini sağlıyor. Bununla birlikte bölgede çam ormanları içerisinde gizlenmiş mesire alanları, trekking parkurları, seyir terasları ve çocuk oyun alanları da bulunuyor. Hamak ve minderlerde tüm gün dinlenerek doğanın tadını çıkartabileceğiniz Dört Mevsim Piknik Alanı bölgenin en sevilen plajlarından biri olan Anadolu Feneri Plajı’na da kısa bir yürüyüş mesafesi uzaklığındadır.
”Dört Mevsim Piknik Alanı konum için tıklayın”
Uzun yıllar küçük bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı günümüzde tarihi eserleri, kır bahçeleri ve huzurlu atmosferi ile Beykoz’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Beykoz’un en sevilen gezi alanlarından biri olarak değerlendirilen ve özellikle gün batımı ve gün doğumu esnasında muhteşem manzaralar sunan Anadolu Kavağı balık restoranlarında keyifli akşam yemekleri için de oldukça idealdir.
Anadolu Kavağı seyahatiniz esnasında;
Boğaz tekne turlarının en önemli duraklarından biri olan ve tarihi bir yolculuğa çıkmanız konusunda imkan tanıyan Anadolu Kavağına bunlar haricinde bireysel olarak da seyahat edebilirsiniz.
”Anadolu Kavağı konum için tıklayın”
Dört mevsim benzersiz turistik olanaklar sunan İstanbul, yaz aylarında Akdeniz sularını aratmayan deniziyle tatil yapmak isteyenlerin de tercihidir. Bunlardan biri olan ve İstanbul plajları denildiğinde akla ilk gelen yer olarak değerlendirilen Riva Plajı, ilçe merkezine yalnızca 12 km uzaklıkta bulunuyor. Toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşılabilecek ve sert rüzgarlardan korunduğu için acemi yüzücüler ile çocuklu aileler için de uygun olan Riva Plajı güvenli bir deniz keyfi sunuyor.
Şemsiye kiralayabileceğiniz işletmelere, soyunma kabini, otopark, duş, kafe ve restoran gibi olanaklara sahip olan Riva Plajı, denizin ve güneşin tadını çıkartmak isteyenlerin tercihidir. Özellikle hafta sonlarında çok kalabalık olduğunu ve yer bulamama problemini gidermek için erken saatlerde seyahat etmenizi öneriyoruz.
”Riva Plajı konum için tıklayın”
Göksu Deresi, Beykoz’da düzenlenen günübirlik seyahatlerin en sevilen destinasyonlarından biridir. Anadolu Hisarı manzaralarını keşfedebileceğiniz ve her iki tarafında sıralanan rengarenk balıkçı sandallarının fotoğraflarını çekebileceğiniz Göksu Deresi, İstanbul’da düzenlenen fotoğraf safarilerinin de vazgeçilmez adresleri arasındadır.
Yaz aylarında sandalla geziye çıkabileceğiniz ya da dere kenarında hizmet veren balık restoranlarında yemek yiyebileceğiniz Göksu Deresi İstanbul’un yöresel lezzetlerini ve mezelerini tatmanıza da imkan tanıyor. Bununla birlikte kış aylarında büyüleyici kar manzaralarına sahip olduğu için dört mevsim boyunca Beykoz’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri oluyor.
İstanbul’un en önemli simgesel yapılarından biri olan ve 1907 yılında inşa edilen Hidiv Kasrı büyüleyici bir şaheser olarak değerlendiriliyor. Çubuklu Korusu içerisinde bulunan ve Art Nouveau mimari tarzında inşa edildiği için Türkiye’de bir benzerine rastlanmanın oldukça zor olduğu Hidiv Kasrı 270 dönümlük büyük bir alanda yer alıyor. Boğazın muhteşem manzaralarını izleyebileceğiniz kulesi ile ünlü olan ve bununla birlikte tarihi buharlı asansörü de incelemeye imkan tanıyan Hidiv Kasrı’nı haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Ziyaretiniz esnasında dönem mobilyalarıyla süslü odalarını gezebilir, panoramik fotoğraflar çekebilir ve yürüyüş parkurunda spor yapabilirsiniz. Bununla birlikte unutulmaz lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz restoranlara da ev sahipliği yapan Hidiv Kasrı, çarpıcı mimarisi ve doğal güzellikleri ile İstanbul’un ziyaret edilmesi gereken tarihi yapılarının başındadır.
”Hidiv Kasrı konum için tıklayın”
İstanbul’daki romantik yerler listelerinin başında gelen ve Beykoz’un en sevilen yerlerinden biri olarak değerlendirilen Mihrabat Korusu, İstanbul boğazı manzaralı restoranlar ve kafeler ile senenin her ayında oldukça hareketlidir. Partnerinizle romantik ve keyifli bir seyahat gerçekleştirmenize imkan tanıyan Mihrabat Korusu 3 kilometrelik yürüyüş parkurları ile hafta sonları spor yapmak ya da doğayla iç içe olmak isteyenlerin tercihidir. Çam ormanların arasında uzanan mesire alanları, oyun parkları ve kır bahçeleri gibi turistik açıdan pek çok olanağa sahip olan koru, yıl boyu sayısız kutlama ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Boğazın gün batımı manzaralarını izleyerek romantik anlara tanıklık edebileceğiniz Mihrabat Korusu, tertemiz havada yürüyüş yaparak huzurlu vakit geçirmeye imkan tanıyor.
”Mihrabat Korusu konum için tıklayın”
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55
Rize
21.11.2024