Arama motorlarında en sık aratılan sorular bir tanesi 'Dünyanın en tehlikeli yerleri nereler?' sorusu. Gezilecek görülecek yerler dışında bir de asla gidilmemesi gereken yerler var.
Dünyanın en tehlikeli yerleri dendiği zaman akla ilk gelen şey; uçsuz bucaksız yaşam alanı ve şartları kısıtlı alanlar. Peki dünyanın en tehlikeli yerleri nereler?
ABD'de yer alan Ölüm Vadisi, yeryüzündeki en sıcak yer. Kaydedilen en yüksek doğal sıcaklığa sahip vadide sıcaklık 56.5 derece olarak biliniyor. Bu vadide susuz sadece 14 saat hayatta kalınabiliyor.
Brezilya'da bulunan bu adada, metrekareye tam 5 tane zehirli yılan düşüyor. Brezilya hükümeti yılanlarla dolu bu adaya girişleri yasakladı.
Eritrea'da yer alan bölge yaklaşık 50 derece sıcaklıkla dünyanın en tehlikeli yerleri arasında bulunuyor. Yanınızda deneyimli bir rehber yoksa buraya giriş mümkün değil. Çöl korkutucu olsa da turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.
ABD'de yer alan bu bölge, dünyadaki en hızlı rüzgarların kaydedildiği bölge olarak yer alıyor. Rüzgarın hızı ortalama 327 km/s olduğu bölge -40 derece soğukla dünyanın en ölümcül noktalarından yalnızca biri.
Neredeyse her yıl patlayan bu aktif volkan Endonezya'da yer alıyor. Yaydığı gazlar nedeniyle çevresindeki yerleşim yerlerine bile ölüm saçıyor.
Dünyanın en ölümcül bakteri faunasına ev sahipliği yapan park, Bolivya'da bulunuyor. En tehlikeli yerlerden biri olmasının nedeni; herhangi bir bitkiyle temas veya ufak bir yaralanma bile ölümcül enfeksiyonlara sebebiyet verebiliyor.
Rusya'da yer alan bu Ölüm Vadisi'nde havaya saçılan toksik gazlar bitki ve hayvanların hemen ölümüne, insanların ise ölümcül rahatsızlıklara yakalanmasına neden oluyor.
Marshall Adaları'nda yer alan bölgede yaşamak neredeyse imkansız. Dünyanın en tehlikeli yerleri arasında yer alan bölgede her an kansere yakalanabileceğiniz kadar çok yüksek bir radyasyon seviyesi var.
Etiyopya'daki Erta Ale yanardağının zirvesine yakın bu alan dünyadaki depremler dolayısıyla sürekli lavlarla dolan iki havuza ev sahipliği yapıyor.
Natron Gölü'nün yüzeyindeki yoğun tuz tabakası, göl ile temas eden kişilerin ölümüne neden oluyor. Tanzanya'da bulunan göl göl çevresine yaydığı çok güçlü hidrojen sülfür gazı da çok büyük hasarlara sebebiyet verebiliyor.
9977,94%1,13
35,41% 0,16
36,39% -0,36
3091,27% -0,06
4952,22% 0,14
Rize
19.01.2025